Çiçeközü Barajında su tutulmaya başlandı

Çiçeközü Barajında su tutulmaya başlandı


BURSA (A.A) - Bursanın Yenişehir ilçesinde, Çiçeközü, Karaamca, Yarhisar, Yazılı ve Mahmudiye köylerindeki arazileri sulu tarımla buluşturacak olan Çiçeközü Barajında su tutulmaya başlandı.
     AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Nazif Tuna, köy muhtarı Nizamettin Filiz ile barajda incelemelerde bulundu. Köy muhtarı Nizamettin Filiz, bölge çiftçisinin olmazsa olmazı olan barajda çalışmaların tamamlandığını belirtti. Filiz, Şuan rötuş işlemleri yapılıyor. Ayar vana odası tamamlandı, Dolu savak bitti, çalışma dolayısı ile kapanan arazi yolları yeniden yapılıyor. 1 ay önce su tutmaya başlayan barajımız 5 milyon metreküp su tutacak ve Çiçeközü, Karaamca, Yarhisar, Yazılı ile Mahmudiye köylerimizde toplam 15 bin dönüm araziyi su ile buluşturacak dedi.
     AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna da bölgede böyle bir baraja ihtiyaç olduğunu vurguladı. Tuna, şöyle konuştu:
     Daha önce bu barajın ihalesi yapılmış ve yüklenici firma iflas ettiği için uzun yıllar sürüncemede kalmıştı. Yeniden ihalesi yapılan baraj inşaatı zamanında tamamlandı. Bölge çiftçisi yıllardan bu yana sulu tarım yapamıyordu. Baraj sayesinde bölgemizde sulu tarım yapılacak. Şuan barajı besleyen dere sayesinde bin 500-2 bin dönüm arazi ancak bulanabiliyor. Ama şimdi, 15 bin dönüm arazi sulanabilecek. Bu da bölge çiftçisinin kalkınması demek. Şimdi sulama hattı yapımını ihalesini bekliyoruz. Bu ihale de bu yakında yapılacak.
    
     Muhabir: Harun Sak
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çiçeközü Barajında su tutulmaya başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER