Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ:

Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ: -Bizim için 2013 yılı çevre yılı olacak. Çevreye büyük önem vereceğiz


YALOVA (A.A) - Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Bizim için 2013 yılı çevre yılı olacak. Çevreye büyük önem vereceğiz dedi.
     Dağ, düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılını değerlendirdi. Güzel bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Dağ, Çiftlikköyde 2012 yılında dolu dolu bir çalışma yılı geçirdik. Halka hizmet hakka hizmet felsefesini ön planda tuttuk. Diğer belediyelere göre bir adım öndeyiz. Altyapısı ve üst yapısı ile her konuda vatandaşlarımızın isteklerine ve ihtiyaçlarına cevap verdik. 2013 yılında da aynı tempoyu fazlasıyla yapacağız. Borçlanmadan, satmadan projeleri hayata geçirmek bizim felsefemiz. 14 yıldır yürüttüğüm politikayı 15. yılda da sürdüreceğim diye konuştu.
     2013 yılı içerisinde gerçekleştirilecek projeler arasında en önemlisinin engelliler için yapılacak olan çalışma olduğunu söyleyen Dağ, şöyle devam etti:
     2013 yılının en önemli projesi özürlülerimiz için olacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının da desteği ile engellilerimiz ilçe sokaklarında rahat bir şekilde yürüyebilecek. Hayata geçirebilirsek bu en önemli projemiz olacak. Sahilde günübirlik tesisleri hayata geçireceğiz. Herkes ilçemizde rahatça çocuğunu alıp gezebilecek. Bizim için 2013 yılı çevre yılı olacak. Çevreye büyük önem vereceğiz. Ağaçlandırma ve yeşillendirme projeleri ile ilçemiz adeta bir botanik bahçesine dönecek.
     Dağ, 2013 yılında yapılacak çalışmalara da değinerek, şunları kaydetti:
     Sahil kesiminde dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Gezi yolunun üçüncü aşamasını ihale edeceğiz. Kapalı bir spor salonuyla ilgili proje çalışmasını başlattık. Kendi yaramızı kendi merhemimizle tedavi edeceğiz. Beşyüzevler Mahallesine bir kültür evi yapılması için çalışma yürütüyoruz. Orada ilk yatırım yılımız olacak. Muhtar evini de yapacağız. Minibüs güzergâhlarımızı asfaltlamayı düşünüyoruz. Bu yıl 20 bin metre parke yol yapacağız. Kazimiye Deresini ıslah edeceğiz. Her mahalleye çocuk oyun parkları yapacağız. İki mahallemize Zabıta Evi yapacağız. Engellilerin Merkezini de hayata geçirmek istiyoruz. Belediye otobüsleri filomuza 3 yeni otobüs katıyoruz. Sahil Mahallesinde denize yakın mesafede çelik bir çay bahçesi yapıyoruz. 3 tane daha yap-işlet-devret modeliyle ihale edeceğiz.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER