Çiftlikköy heyeti Kırımdan döndü

Çiftlikköy heyeti Kırımdan döndü


YALOVA (A.A) - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ukraynanın Kırım Özerk Bölgesindeki Chernomorskye giden Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeleri Yalovaya döndü.
     Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeleri Adil Yele ve Bülent Tarıdan oluşan 8 kişilik heyet, Kırım ziyaretinin faydalı olduğunu belirtti.
     Meclis Üyesi Adil Yele, yaptığı açıklamada, Kırımda ilk olarak kardeş şehir Chernomorsky Belediye Başkanı Sergey Krivobokobu ziyaret ettiklerini, Krivobokobun da ziyaretten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Ziyaret hakkında bilgi veren Yele, şunları kaydetti:
     Kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesi için Kırımda çeşitli temaslarda bulunduk. Çiftlikköy heyeti olarak kardeş şehir Chernomorskynin Belediye Başkanı Sergey Krivobokobu ziyaret ettik. Krivobokob ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Öte yandan iki şehir arasında kardeşlik ilişkilerinin başlamasında büyük çaba harcayan eski Chernomorsky Valisi Larisa Tuysuzova ile görüştük. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve Kırım Dünya Tatarlar Birliği Başkanı Refat Chubarovu ziyaretimizde ise Chubarov, Kırımda yaşanan gelişmeler hakkında bize bilgi verdi. Daha sonra 5 günlük temaslarda belediye meclis üyelerimizle Kırımın sesini dünyaya duyuran Kırım Haber Ajansını (QHA) ziyaret ettik. Burada QHA Genel Koordinatörü İsmet Yüksel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çiftlikköy heyeti Kırımdan döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER