CİGİADdan Cizrede iftar

CİGİADdan Cizrede iftar


ŞIRNAK (A.A) - Cizreli Genç İşadamları Derneğince (CİGİAD) ilçedeki iş adamlarına yönelik iftar verildi.
     Mem U Zin Grand Otelde düzenlenen iftara Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Kaymakam Şenol Koca, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Cizre Emniyet Müdürü Ercan İçli, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, CİGİAD Başkanı Ali Bingöl ve işadamları katıldı.
     Vali Özkan yemekte yaptığı konuşmada, tarihi mekanların turizme kazandırılması için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.
     Bu yıl ve gelecek yıl Cizredaki tarihi değerlerin gün ışığına çıkması için bir stratejik planları olduğunu ifade eden Özkan, Bu yılın ikinci yarısı ve gelecek yıl ilçedeki tarihi değerlerin ortaya konulması, tarif, tescil ve rehabilite edilmesi, onarılarak toplum ile paylaşılması yolu ile dünya ile paylaşılması için bir stratejik planımız var. Başta Hamidiye Kışlası, Mem U Zin, Nuh Nebi ve diğer o tarihi değerleri aslına uygun bir şekilde onarıp, restore edip topluma sunmak valilik olarak birinci misyonumuzdur. Gelecek nesillerin hem kendi değerlerini bilmesi, hem dünyadaki evrensel değerlere ulaşma yönünde bu tür ağlarla buluşmasında emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz dedi.
     CİGİAD Başkanı Bingöl, 2004 yılından itibaren faaliyet yürüten dernek olarak ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamak ve yerel kaynakları en iyi şekilde değerlendirip istihdama dönüştürmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.
     Bu amaç doğrultusunda Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile bütünleştiklerini ifade eden Bingöl, Bünyesinde 135 üyesi bulunan CİGİAD, gerek iş hayatı, gerek teşvikler gerekse de ithalat ve ihracatla ilgili haber ve bilgileri güncel olarak üyelerine bildirmektedir. Ayrıca TUSKON bünyesinde dünya ile ticari ilişkilere zaman zaman katılmakta ve iş bağlantıları yapılmaktadır. Bu sayede de bölgemiz her geçen gün maddi ve manevi olarak daha iyiye doğru ilerlemektedir. İşadamlarımızdan taşın altına ellerini koyarak bölgemizin ekonomik-sosyal ve eğitim alanlarında daha iyiye gitmesi için katkı bekliyoruz dedi.
     Bingöl, derneğin adını bölgedeki diğer iş adamlarını da kapsaması için yönetim kurulu kararı ile Habur İşadamları Derneği olarak değiştirdiklerini belirtti.
     TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Sincan ise, yeni bir anayasa istediklerini, bu anayasanın anlaşılır dilde olmasını, demokratik hakları güvence altına alması gerektiğini belirtti.
     Vali Özkan, programın sonunda Türkiyede ithalat ve ihracat alanında dereceye giren Cizreli işadamlarına plaket verdi.
    
     Muhabir: Abidin Yel/Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CİGİADdan Cizrede iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER