Cizrede hurda araç uygulaması

Cizrede hurda araç uygulaması


ŞIRNAK (A.A) - Cizre Vergi Dairesi Müdürlüğü yürürlüğe giren hurda araç uygulamasını hayata geçirmek için harekete geçti.
     Cizre Kaymakamlığı ve Vergi Dairesi Müdürlüğü, ilçedeki hurda araçları toplayıp hurda yığınlarının oluşturduğu kötü görüntüye son vermek için çalışmalara başladı.
     Kaymakam Şenol Koca, Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek ile gazetecilere yaptığı açıklamada, hurda araç uygulaması kapsamında Cizre Vergi Dairesinin hurda araçlarla ilgili afişler hazırlayarak bilboardlara astığını söyledi.
     1990 model ve altında kamyonu olanların, bu kamyonlarını Özel İdareye veya Makine Kimya Endüstrisine bırakmaları halinde Motorlu Taşıtlar Vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, trafik cezalarının silineceğini kaydeden Koca, kamyon sahiplerine 5 bin lira verileceğini bildirdi.
     Üzerine birçok araç kaydı olduğu için gerek genel sağlık sigortası gerekse vakıf yardımlarından yararlanamayan fakir vatandaşların bulunduğunu kaydeden Koca, şöyle konuştu:
     Vakti zamanında ucuza kamyon alıp sınır ticareti için kullandıkları araçları daha sonra hurda yığını haline gelen ve vergileri ile borçlarını ödeyemeyen çok kişi bulunuyor. Bazı vatandaşlarımız farklı tanıdıklarının araçlarını zamanında üzerlerine kaydetmiş. Daha sonra ise evlerine gidip baktığınızda ise vatandaşın gerçekten yardıma muhtaç olduğunu görüyorsunuz. Ancak adına araç kayıtlı bulunuyor. Kanun sayesinde hurda aracı olan ancak vergi ve borçlarını ödeyemeyen bu mağdur vatandaşlarımız araçlarını ilgili kurumlara bıraktıkları takdirde bu tür sorunlardan arınmış olacaklardır.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cizrede hurda araç uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER