Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi ile TOKİ tarafından yürütülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, göreve geldiklerinde verdikleri sözler doğrultusunda kentsel dönüşüm alanına alınarak projelendirme çalışmaları tamamlanan ve vatandaşlarla görüşmelere başlanan Çömlekçide ilk imzaların atıldığını belirtti.
     Kentsel dönüşüm yapılacak alanda fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, halihazır haritalarının çıkarıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi, alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sonlandırıldı ve son olarak ekim ayı içerisinde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladığımız nihai olurların ardından ada ada yapılacak Çömlekçide hak sahipleri ile görüşmelere başladık ve ilk imzalar atıldı. Trabzona hayırlı olsun dedi.
     Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerinden ilk imzayı atan emekli öğretmen Cevher Karslı, yapılan anlaşmanın kendisi için çok farklı bir anlamı olduğunu kaydederek, Hep söylenen bir laf vardır, hayaldi, gerçek oldu. İşte tam da anlamını bulduğu yerdeyiz. 86 yaşında vefat eden rahmetli annem Çömlekçi kentsel dönüşümünün tamamlandığını görmeyi çok arzu ediyordu. Bizlere vasiyetinde eğer ben öldükten sonra bu iş gerçekleşirse gelir mezarımın başında anne rahat uyu, artık bu binalar yıkılıyor, yerine temiz binalar kurulacak dersiniz demişti. Cuma günü ilk iş olarak rahmetli anneciğimin mezarına gidip vasiyetini yerine getireceğim diye konuştu.
     Görüşmeler neticesinde anlaşmaya varılan diğer hak sahibi Abdulbaki Melek ise Ankarada gerçekleştirilen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesini hep kıskandığını belirterek, Çok şükür ki artık bizde de böylesine büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek ve havaalanı istikametinden kentimizi ziyarete gelen misafirlerimize mahçup olmayacağız. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER