ÇOMÜde kendo gösterisi

ÇOMÜde kendo gösterisi -Üniversitenin Türk Japon Dostluk Topluluğunca düzenlenen 16. Japonya Günleri kapsamında, öğrenciler gerçek ve bambu ağacından yapılmış kılıçlarla Japon kılıç kullanma sanatı olarak bilinen kendo


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), kendo gösterisi sunuldu.
     ÇOMÜ Türk Japon Dostluk Topluluğunca düzenlenen 16. Japonya Günleri kapsamında, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda, Japon kültürünü tanıtan gösteriler yapıldı.
     Gösteriler arasında en büyük ilgiyi, topluluğun akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen ile Japonca Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin sunduğu kendo (kılıç kullanma sanatı) gösterisi çekti.
     ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japonca Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Uğur Yılmaz, tarihin eski dönemlerinden beri Türk ve Japon toplumu arasında sıcak bir ilişki bulunduğunu söyledi.
     Yılmaz, Japon toplumunun Türk toplumunda biraz daha fazla tanınmasını istediklerini, Japon kültürünü göstermek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.
     Kendonun, Japonyanın soylu savaşçıları olarak betimlenen Samurayların yaklaşık bin yıllık üzerinde çalıştığı kılıç teknikleri olduğuna işaret eden Yılmaz, Gösterimizde bunun günümüze uyarlamasını izlettik. Gösteride gerçek ve bambu ağacından yapılmış kılıçları kullandık. Gösteride zırh ve aksesuarlar da büyük önem taşıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber ÇOMÜde kendo gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER