ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Kariyer Günleri Eğitim Programı düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) Kariyer Günleri Eğitim Programı düzenlendi.
     Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Meriçin açılış konuşmasını yaptığı eğitimlerin ilk konuğu, Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi eğitmenlerinden, İnsan Kaynakları Uzmanı ve Kariyer Danışmanı Sultan Erkoç oldu.
     Erkoç, öğretmen adayı olan öğrencilere gelecek planları, karar mekanizmaları ve kariyer hedefleri konularında sunum yaptı.
     Eğitimlerin ikinci konuğu Dünya Liderlik Gelişimi ve Kariyer Derneği Başkanı Yaşar Ateşsoy oldu. Ateşsoy, öğrencilere Etkili İletişim Teknikleri ve Eğitim Koçluğu konusu hakkında bilgi verdi.
    
     -ÖSEMde Troia sergisi açıldı-
    
     Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Tübingen Troia Vakfı işbirliğinde hazırlanan Troiaya Zenginliği Rüzgar Getirdi adlı sergi, ÇOMÜ Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde açıldı.
     Troia Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan, serginin içeriği hakkında şu bilgileri verdi:
     Sergi iki bölümden oluşuyor. İlki Troia, ikincisi de Troia Tarihi Milli Parkı. Troia sadece bir ören yeri olarak algılanmamalı, bunun etrafında bir kültürel coğrafya var. Bu doğal coğrafya 1996 yılında Troia Tarihi Milli Parkı olarak onaylandı. Yani Troia ve etrafı kültürel açıdan önemli ve biz bu önemi iki ayrı sergi konseptiyle anlatmak istedik.
    
     -ÇOMÜ Tıp Fakültesinde önlük giyme töreni-
    
     ÇOMÜ Tıp Fakültesi 2012-2013 akademik yılı önlük giyme töreni, Troia Kültür Merkezinde yapıldı.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesine önem verdiklerini belirterek, Tıp Fakültesi bizim için öncelikli fakültelerden bir tanesi. Üniversitemizin öncelikler listesinin başında Tıp Fakültesinin genişletilmesi ve geliştirilmesi yer alıyor dedi.
     Öğrencilere seslenen Laçiner, şöyle konuştu:
     Binalardan önemlisi insan gücüdür ve biz o güce sahibiz. Çok kutsal bir mesleğe başlıyorsunuz. Sizler de gerekli her türlü donanımı kazanmaya hazırsınız. Bizlere düşen, öğrencilerimizin iyi bir doktor olmanın yanında iyi bir insan olma özelliğini kaybetmeden ve insanla uğraştığını unutmadan burada eğitimlerini almalarını sağlamaktır. Tedavinin yarısı, insana iyi davranmaktan geçiyor. Meslek hayatınızda, çok ters davranışlarla da karşılaşabilirsiniz. Size gelen insanların, olabilecekleri en zayıf anlarında olduğunu unutmayınız.
     Konuşmaların ardından öğrencilere önlükleri giydirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER