ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Tıp Fakültesi öğrencileri resim sergisi düzenledi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi açıldı.
     Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonundaki serginin açılışına Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Öğretim elemanı Ayşe Şimşek, sergide "Tıpta Sanat Dersi" kapsamında hazırlanan eserlerin yer aldığını belirterek, "Çağımızda meslekler zorunlu olarak ayrılmışlarsa da hekim genelde sanattan vazgeçememiştir" dedi.
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise Tıp Fakültesi öğrencilerinin ürünleriyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Hem doktor olup hem de insan kalabilmek bu mesleğin en büyük meydan okuması. Öğrencilerimiz mezun olduğunda hem insan hem de mesleklerini en iyi icra eden profesyoneller olabilsinler diye yapılan bir uygulamadır bu" diye konuştu.
     Sergi, 4 Mayısa kadar ziyaret edilebilecek.
    
     -ÇOMÜ öğrencisinin çalışması Avusturyada sergilendi-
    
     ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği lisans öğrencisi Gülcan Erdenin sanatsal çalışması, Erasmus öğrenci değişim programı çerçevesinde öğrenim görmekte olduğu Avusturyanın Linz kentinde bulunan "Spectrum" adlı galeride sergilendi.
     Linz Sanat ve Tasarım Üniversitesinde öğrenim gören 30 öğrenci ve Çek Cumhuriyetinden 2 Erasmus öğrencisinin dönem boyunca Linz botanik bahçesinde yürüttükleri "Phänologisches" temalı proje, grafik tasarımı ve fotoğraf bölümünde öğretim üyeliği yapan Franz Linschinger tarafından yönetildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER