ÇOMÜ Geleneksel 17. Bahar Şenlikleri başladı

ÇOMÜ Geleneksel 17. Bahar Şenlikleri başladı -Rektör Prof. Dr. Laçiner: Sadece şarkı söylenen, konser dinlenen bir etkinlik yapmak istemiyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) Geleneksel 17. Bahar Şenlikleri başladı.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Cumhuriyet Meydanındaki açılış töreninde yaptığı açıklamada, 2011deki gibi bu yıl da şenlikleri 1 haftaya yaydıklarını söyledi.
     Bahar Şenliklerinin Çanakkale için özel bir anlamı olduğunu belirten Laçiner, Bu yıl da çok sayıda konser aynı anda gerçekleşiyor. Konserlerimizi 4 güne yaydık. Athena, Göksel gibi popüler, gençlerin sevdiği isimler konserler verecek. Başka faaliyetler de olacak. Sadece şarkı söylenen, konser dinlenen bir etkinlik yapmak istemiyoruz dedi.
     Laçiner, bu yıl ÇOMÜnün kuruluşunun 20. yılı olduğuna işaret ederek, Bu nedenle 20. yıl faaliyetlerimize erken başladık. Aslında yazın başlamamız gerekiyordu. Önümüzdeki bir yılı bahar şenliği gibi, 20. yıl şenliği şeklinde kutlamış olacağız. İyi hazırlandık. Güvenlik önlemleri de alındı. Ümit ederiz ki şenlikleri kazasız, belasız, kavgasız, dövüşsüz atlatırız. Daha önceki yıllarda bazı arbedeler, sıkıntılar oluyordu. Ama geçtiğimiz yıl alınan önlemler sonuç verdi. Bu yıl da aynı şekilde olacağını umuyoruz diye konuştu.
     Kafkas Halk Dansları ile Latin Dansları topluluklarının gösterisi ilgiyle izlendi.
     Açılış törenine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vali yardımcıları Hüseyin Kulözü, Cemal Yıldızer, Bahir Altunkaya ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     13 Mayısta sona erecek şenlikler kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenecek.
     (BYR-KAK)
<< Önceki Haber ÇOMÜ Geleneksel 17. Bahar Şenlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER