ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner:

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner: -Atama sürecinde milletvekillerinin veya bakanların herhangi bir rolü yoktur, olmaz da


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, rektörlerin atanma sürecinde milletvekillerini veya bakanların herhangi bir rolünün olmadığını bildirdi.
     Laçiner, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydanın, bazı gazetelerde kendisi ve üniversite hakkındaki iddiaları üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Soydanın, ÇOMÜ rektörünün Hükümet tarafından atandığı iddiasının, üniversiteleri ne kadar az tanıdığının açık göstergesi olduğunu kaydetti.
     Üniversite rektörlerinin hükümetler tarafından atanmadığını, atama sürecinin ilk kademesinin öğretim üyelerinin seçimi olduğunu belirten Laçiner açıklamasında, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de 2011 yılında ÇOMÜde yapılan aday belirleme seçimlerine katılmış ve o dönemin Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemiri geçerek, 179 oyla birinci sırada seçilmiştir ifadelerine yer verdi.
     ÇOMÜ öğretim üyelerinin seçimine YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün de onay verdiğini belirten Laçiner, şunları kaydetti:
     Prof. Dr. Sedat Laçiner yeni ÇOMÜ Rektörü olarak atanmıştır. Atama sürecinde milletvekillerinin veya bakanların herhangi bir rolü yoktur, olmaz da. Böylesine basit bir bilgiyi dahi bilmeyen bir kişinin ÇOMÜ rektörlüğünü siyasileştirme ve siyasi rekabet içine çekme gayretleri, en hafif tabiriyle talihsizlikten ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklanmış olabilir. Soydanın açıklamalarının bir kısmını yükseköğrenime olan uzaklığına ve yeterince bilgilendirilmemiş olmasına bağlasak bile Soydanın Alevilik-Şiilik konularında şahsıma attığı iftiralar, hiçbir şekilde iyi niyetli görülemez. Defalarca yalanlamış olmama rağmen, hatta bu iftirayı atan bir kısım yayın organı şahsımdan ve okurlarında özür dilemesine rağmen ısrarla Serdar Soydanın aynı yalanları tekrarlaması, söylemediğim sözleri söylemiş gibi göstermesi hakaret, iftira ve yalan suçlarına girer.
     Dahası Soydan, hiçbir şekilde söylenmemiş sözleri Türk Ceza Kanununda belirtilen ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerlere hakaret eylemini düzenleyen 216. maddesinin 1. ve 3. maddelerine aykırı olarak suç da işlemektedir diyen Laçiner, bu ifadelerin toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı olumsuz hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü ortadan kaldıracak, kamplaşmalara sebep olacak, farklı inanış şekillerinden insanları karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşıdığını vurguladı.
     Laçiner, Bu tür sözler söylemediğimi defalarca ilan etmiş olmama rağmen, iddiaya konu olan konuşmalarda, Alevi kelimesi dahi geçmemesine rağmen, söz konusu konuşmanın Türkiye ile zerre ilişkisinin olmadığı açık olmasına rağmen, Serdar Soydanın benim ağzımdan kelimeler ekleyerek, halkımızın huzurunu bozması hem suçtur hem de ülkemize verilebilecek olası zararları çağırmaktır. Bu çerçevede ilgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum dedi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER