Çöplerde 10 milyon onsun üzerinde altın

Çöplerde 10 milyon onsun üzerinde altın çıkarılması hedefleniyor -Alacer Anagold A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dowling: İliçte işletmekte olduğumuz altın madeni, dünya sınıfında bir altın madeni


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki altın madeninde yürütülen çalışmalar sonucunda, 10 milyon onsun üzerinde altın çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.
     İliçteki Çöpler Altın Madeninde çalışmalarını Lidya Madencilik adlı firmayla yürüten Alacer Anagold A.Şnin yetkilileri, Erzincan Valisi Selman Yenigünü makamında ziyaret etti. İliçe 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli okul yaptırma konusundaki niyet mektubunu Vali Yenigüne takdim eden firmanın yetkilileri, madendeki çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.
     Vali Yenigün, Alacer Goldun yetkililerinin, bu ziyaretle İliçe bir okul ve kampüs niteliğinde bir tesis yapma konusundaki niyetlerini resmi olarak ilettiğini ifade ederek, Alacer Gold, Anagold A.Ş ve Lidya Madencilik adına İliçte yapılacak ilkokul ve kampüsünde, 480 öğrenciye eğitim verecek 16 derslikli bir ilköğretim okulu inşa edilecek. 20 odalı bir sosyal tesis, bunun yanında da konsepte uygun olarak spor ve oyun alanlarının dahil olacağı bir kompleksi yapmak üzere 5 milyon lira tutarında bir katkıda bulunacaklar. Bugün kendileri niyet mektuplarını verdiler. Yönetim kurulu başkanları ve yöneticilerine eğitime yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Alacer Anagold A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Edward Dowling ise Yönetim kurulu adına, ortağımız Lidya Madencilik adına İliçe yapılacak olan ilkokuldan dolayı çok memnunum. Bilindiği gibi İliçte yeni bir altın madenimiz var, orada çalışıyoruz. Bu çalışmayla birlikte çok sayıda insana iş imkanı sağladık. Sağlamakla birlikte belli etkilerimizin pozitif şekilde olmasını ve bunu sürdürmeyi istiyoruz. Bunun da buna vesile olabilecek önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Biz birliktelik işbirliğine inanan bir firmayız. Lidya Madencilikle, Çalık Holdingle olan birlikteliğimiz bunun göstergesi olabilir. Ama aynı zamanda bu işbirliği ve ortaklık sadece şirketler arasında bir ortaklık değil, aynı zamanda halkla, halkın temsilcileriyle, devlet ve devletin temsilcileriyle olan birliktelik ve işbirliğini ortaya koyuyor dedi.
    
     -Çöplerdeki madende yıllık altın üretimi 450-500 bin onsa çıkabilir-
    
     Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Dowling, madenin şirketin beklentisini karşılayıp karşılamadığı yönündeki soru üzerine, İliçte işletmekte olduğumuz altın madeni çok büyük, iyi bir altın madeni ve dünya sınıfında bir altın madeni. Madene ilk başladığımız zaman madenin genişleme yönleri açıktı. Bulduğumuz maden cevheri çeşitli yönlere doğru geliştirilebilinecek durumdaydı. Fakat ilk başta 6 milyon ons şeklinde tahmin vardı. Yeni çalışmalarla birlikte bunun üzerine 7,5 milyon ons daha koyabileceğimizi tahmin ediyoruz diye konuştu.
     Çöplerde 10 milyon onsun üzerinde altın yatağından bahsettiklerini belirten Dowling, şunları kaydetti:
     Bu da dünyanın üst sınıfında olduğunu gösteriyor. Şu ana kadar madenin hayata geçirilmesi için sondaj çalışması hariç 200 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Şimdi ise yerin daha altında, daha derinlerde olan cevheri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Az önce söylediğimiz 7,5 milyon ons denilen rakam oradan geliyor. Bununla birlikte 500 milyon doların üzerinde yatırım yapılmış olacak. Şu anda yıllık 200 bin ons üretimimiz var. Yeni projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bunun üzerine 100-150 bin ons daha koyduk. Yıllık üretim miktarı 450-500 bin onsa çıkabilir. Harika bir iş gücümüz var ve bunların çoğu yöre insanlarından oluşuyor. Burada biz iş gücünü geliştirmeye yönelik çalışıyoruz.
     Ziyarette, Alacer Anagold A.Şnin yönetim kurulu başkanlığı görevini 1 Ağustos itibariyle devralacak David F. Quinlivan ile İliç Kaymakamı Çağlayan Aydın, Belediye Başkanı Ramazan Buran, Alacer Anagold A.Ş. Türkiye İş Birimi Ülke Müdürü Calvin McKee, Çöpler Maden İşletmesi Genel Müdürü John Leroux, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yetkiner ve Lidya Madencilik Temsilcisi Veli Doğan da yer aldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Ahmet Ekici
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Çöplerde 10 milyon onsun üzerinde altın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER