Çoruh Nehrinde oğlunu aramaya devam ediyor

Çoruh Nehrinde oğlunu aramaya devam ediyor -Artvinde 19 ay önce Çoruh Nehrine düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoyun ailesi, oğullarını arama çalışmalarını sürdürüyor


ARTVİN (A.A) - Artvinde 19 ay önce Çoruh Nehrine düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoyun ailesi, oğullarını arama çalışmalarını sürdürüyor.
     Yusufeli ilçesinde 22 Nisan 2011de Çoruh Nehrine düşen otomobildeki mühendisler Hüseyin Dervişoğlu ve Orhan Kemal Ulusoyu arama çalışmalarını sürdüren Orhan Kemal Ulusoyun babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, Hüseyin Dervişoğlunun cesedini buldu.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkan, o günden sonra da oğlunun cesedini aramaktan vazgeçmeyen Erzincanlı İrfan Ulusoy (62) ile eşi Fatma Ulusoyun (62), Çoruh Nehri Havzasında sürdürdükleri çalışmalara destek amacıyla İl Özel İdaresi ekibi ile iş makinesi görevlendirdi.
     Yaz, kış, bayram ve tatil demeden aylardır oğlunun cesedini arayan baba Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün aralıksız olarak eşiyle birlikte oğlunu aradıklarını söyledi.
     Ulusoy, oğlunun cesedinin, arkadaşının cesedini bulduğu Karayollarına ait asfalt şantiyesi mevkisinde olabileceği düşüncesiyle Vali Kalkandan iş makinesi talebinde bulunduğunu ifade ederek, Sağolsun Vali bey bizleri kırmayarak, İl Özel İdaresinin iş makinesi ile arama ekibini verdi. Bu ekiple birlikte oğlumu Borçka Barajı gölünde arıyoruz dedi.
     Oğlunun Çoruh Nehrine düştüğü günden beri Vali Kalkanın büyük desteğini ve katkılarını gördüklerini belirten Ulusoy, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine günlerce arama yaptırdı. Devletin bütün imkanlarını bizlere seferber etti. Ama maalesef oğlumun bir parçasını dahi bulamadık. Oğlumun bir parçasını bulabilmek için adeta barajın balçıklarında iğneyle kuyu kazıyoruz. Çok çaresizim, gün geçtikçe umutlarımız da tükeniyor. Bakalım bu gayretimiz nereye kadar devam edecek diye konuştu.
     Anne Fatma Ulusoy ise oğlunu her gece rüyasında gördüğünü anlatarak, Rüyalarımda oğlumu buluyorum, onu bırakmıyorum. Dün gece rüyamda yine oğlumu gördüm, anne çok üşüyorum, beni sudan çıkar diyor. Yüreğim parçalanıyor, artık bu acıya dayanamıyorum dedi.
     Artvinin Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajında görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ile Orhan Kemal Ulusoy (29), 22 Nisan 2011de şantiyeden 34 FG 9540 plakalı otomobille ayrılmıştı. Mühendislerden daha sonra haber alınamaması üzerine başlatılan çalışma sonucu Dervişoğlu ve Ulusoyun ilçeden ayrıldığı otomobil, Artvin-Yusufeli karayolunun 65. kilometresi Aşağımaden köyü mevkisinde Çoruh Nehrinden çıkarılmış, ancak Dervişoğlu ve Ulusoya ulaşılamamıştı.
     Orhan Kemal Ulusoyun babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, nehrin içinde erkek cesedi bulmuş, olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince sudan çıkarılan ceset, Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Yapılan otopsi sonucu cesedin Hüseyin Dervişoğluna ait olduğu belirlenmişti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Çoruh Nehrinde oğlunu aramaya devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER