Çorumda, Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik

Çorumda, Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesince organize edilen Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu 2 Kasım Cuma güne başlıyor.
     Çorum Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilki 2009 yılında ikincisi ise 2011 yılında düzenlenen Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının üçüncüsünün 02-04 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.
     Cumhuriyetten günümüze şehirler ve şehirleşme üzerine hazırlanan bilimsel makalelerin sunumunun yapılacağının belirtildiği açıklamada, yerli ve yabancı 50den fazla bilim adamının katılım göstermesinin beklendiği ifade edildi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Uluslararası Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumunun düzenlenen Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının üçüncüsü olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin şehircilik alanında çalışan önemli bilim adamlarının yanı sıra yurt dışından da sempozyuma katılımın olacağını belirten Başkan Külcü, sempozyumda Osmanlıdan Cumhuriyete ve Cumhuriyetten günümüze kent mimarisinde yaşanan değişimler üzerine hazırlanan bildirilerin yer alacağını dile getirdi.
     Sempozyumun düzenleme kurulunda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer İskender Tuluk ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alıcının yer alacak.
     Sempozyum, 2 Kasım Cuma günü saat 09.30da Anitta Otelde başlayacak.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumda, Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER