Çorumda alkollü içki denetimleri

Çorumda alkollü içki denetimleri


ÇORUM (A.A) - Çorum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alkollü içki satan iş yerleri ile içki tüketiminin yoğun olduğu eğlence yerlerinin denetlendiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Eflaz Ermiş, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle alkollü içki tüketiminde büyük artışın gözlendiği yılbaşı kutlamaları öncesi kaçak ve sahte içkilerin piyasaya girişini önleme amaçlı olarak denetim yaptıklarını belirtti.
     Denetimlerde tekel bayileri, içkili restoranlar, oteller ve eğlence mekanlarında inceleme yapıldığını ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:
     Defterdarlık denetçilerinin de katıldığı denetimler sırasında işletme kayıtları, bandroller ve işyerlerinin hijyen kuralları yönünden denetimleri yapıldı. Menşeyi belli olmayan kaçak ve sahte içkilerin satılmaması ve toplu tüketime sunulmaması gerektiği, aksi halde bu işyerleri hakkında savcılığa suç duyurunda bulunulacağı konusunda işletmelere gerekli yasal uyarılar yapıldı.
     Vatandaşların konuya duyarlı davranması gerektiğini dile getiren Ermiş, piyasa değerinden çok düşük fiyatlara satılan, ambalajı eskimiş veya yıpranmış ve koruyucu bandrolü bulunmayan şüpheli ürünleri, 174 Alo Gıda Hattına bildirmelerini istedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumda alkollü içki denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER