Çorum Belediye Başkanı Külcü hakkındaki iddialar

Çorum Belediye Başkanı Külcü hakkındaki iddialar -Külcü: Zaman ne olduğunu gösterecek, utanacak bir işimiz yok, bizi utandıracak bir iddiada yoktur


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hakkındaki iddialarla ilgili Zaman ne olduğunu gösterecek, utanacak bir işimiz yok, bizi
     utandıracak bir iddia da yoktur dedi.
     Çorum Belediye Meclisi toplantısı Başkan Muzaffer Külcü başkanlığında gerçekleştirildi.
     Belediye Meclis Salonundaki toplantının gündem dışı görüşmeleri sırasında söz alan CHPli Meclis Üyesi Dinçer Solmaz, Çorum Belediyesi ile ilgili iddiaları gündeme getirmesi üzerine, Başkan Külcü, iddialara cevap verdi.
    
     -Belediye hizmetleri iğneden ipliğe incelenmiştir
    
     Külcü, 2009 yılında göreve başladığı günden davanın açıldığı güne kadar, yapılan tüm ihalelerin incelemeden geçtiğinin altını çizerek, Doğrudan alım, pazarlık, açık ihale, neyimiz varsa hepsi incelenmiştir. Zabıta müdürlüğümüzün verdiği bütün iş yeri açma ruhsatları, imar değişiklikleri, inşaat ruhsatlarımız, kişisel mal varlığımız, tek tek incelenmiştir. Kahve köşelerinde yazılan imzasız mektuplar da incelendi. İyi ki de incelendi, yoksa incelenmedi, üstüne gidilmedi denilebilecekti. Tıpkı İçişleri Bakanlığıyla ilgili yapılan ithamlar gibi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri soruşturma açılması sonrası geldi ve 10 gün boyuncu incelemesini yaptı. Bu sırada 30-40 kişiyle iddialarla ilgili görüşmüştür. Belediye hizmetleri iğneden ipliğe incelenmiştir diye konuştu.
     Gelinen noktada, iddialardan birisinin kişinin rızası dışında 40 bin TL Çorumsporun kredi borcu ödettirilmek istenmesi, bir başka iddianın da 130 bin TLnin kişinin rızası dışında verilmesi hususu belirten Külcü, Bu iddia kapsamında 9 kişi dinlenmiş, 8 kişi, hayır başkanla görüşmedik, konuşmadık, bize bir zorlaması söz konusu değildir demiş, ancak tek bir kişinin sözüne itibar edilmiştir, olabilir, daha inandırıcı gelmiş olabilir. Yargılama sonucunda bir kişinin mi doğru söylediği, yoksa diğer 8 kişinin mi doğru söylediği ortaya çıkacaktır dedi.
    
     -Yalan, ağızlarına yuva yapmış tipler ver Çorumda
    
     Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Külcü, Yalan, ağızlarına yuva yapmış tipler var Çorumda, bunları isim isim saymak mümkün. Siyasi hırsları içinde balon yapmış, yıllardır o balonu bir türlü patlatamadığı için oturduğu yerden dedikodu yapan tipler var. Ortalıkta saygın tipler olarak dolaşıp bir yere girdikleri zaman oturup dedikodu yapan, içinde siyasi hırsları balon yapmış tipler. Zaman ne olduğunu gösterecek, utanacak bir işimiz yok, bizi utandıracak bir iddiada yoktur dedi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çorum Belediye Başkanı Külcü hakkındaki iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER