Çorum Belediyesinden Sosyal Belediyecilik atağı

Çorum Belediyesinden Sosyal Belediyecilik atağı


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal sorumluluklarına daha iyi sahip çıkabilmek için Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü kurduklarını bildirdi.
     Külcü, belediye faaliyetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, artan ihtiyaç ve taleplere göre Belediye Meclisi kararıyla Park Bahçeler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurulduğunu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Oto Terminal Müdürlüğünün kaldırıldığını ifade etti.
     Müdürlüklerle ilgili gerekli atamaların da yapıldığını belirten Külcü, göreve geldikleri günden itibaren insan kaynağı potansiyelini en iyi şekilde kullanmak için çalıştıklarını kaydetti.
     Çorum Belediyesini sadece çalışılan bir kurum olmaktan çıkarmak istediklerini ifade eden Külcü, şunları kaydetti:
     Çorum Belediyesi olarak kurumu ve şehri iyi yönetecek, iyi planlayacak yetişmiş kadrolarla çalışmanın gayreti içerisindeyiz. 415 işçi arkadaşlarımızla yollarımız çeşitli nedenlerle ayrıldı. Göreve geldiğimiz günden beri 113 yeni personel aldık. Bunların tamamı üniversite mezunu ve mühendis, mimar, iktisat ve işletme olmak üzere belediyenin işlerini planlayacak ve dolayısıyla şehrin planlanmasında söz sahibi olabilecek yeterlilikte kişiler.
     Çorum Belediyesinin sosyal sorumluluklarına sahip çıkan ve bunun gerekliliklerini yerine getirebilen bir belediye olduğunun altını çizen Külcü, Sosyal yardım alanında yapılan çalışmalar Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bütçesinin yüzde 60-70ni oluşturmaktaydı. Bu nedenle burada faklı bir müdürlük oluşturmak artık zaruri hale gelmişti. Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüz bu şekilde ortaya çıktı ifadelerini kullandı.
     Külcü, üç yeni müdürlüğün açılmasıyla belediyedeki müdürlük sayısının 21 olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediyesinden Sosyal Belediyecilik atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER