Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Tokat Milletvekili Aslan: "Çözüm sürecinin en önemli ilkesi, bu ülkedeki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ilkesini hayata geçirmektir"


TOKAT (A.A) - TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Çözüm sürecinin en önemli ilkesi, bu ülkedeki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ilkesini hayata geçirmektir" dedi.
     Aslan, AK Parti Niksar İlçe Başkanlığınca Öğretmenevinde düzenlenen İlçe Divan Kurulu Toplantısına katıldı.
     Çözüm sürecinin bir pazarlık süreci olmadığını belirten Aslan "Çözüm süreci diye yola çıkarken, Çanakkalede 253 bin şehidimizin kanıyla oluşan al bayrağımızın gölgesinde, İstiklal Savaşında birlikte mücadele ederek yurt edindiğimiz bu vatanda, kardeşçe, birlikte ve beraber yaşamak için yola çıktık. Çözüm süreci, bu milletin hassasiyetlerini ortadan kaldıracak bir süreç değildir. Çözüm sürecinin en önemli ilkesi, bu ülkedeki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ilkesini hayata geçirmektir. En önemli kırmızı çizgileri de bu 4 ana ilke üzerinde kuruludur" diye konuştu.
     Aslan, şunları söyledi:
     "İnanın çok güzel şeyler olacak. Terörün sonlanmasıyla, insanlarımızın alın teri, emeğiyle oluşan bu ülkenin bütçesinin bundan böyle silaha değil, bilgisayara, topa değil yola gittiğini göreceğiz. Allahın izniyle çok hızlı büyüyen ve dünyada lider ülke haline gelmiş bir Türkiye göreceğiz. Ama bunun yolu kardeşlikten geçiyor."
     AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise çözüm sürecinin Türkiyenin önü açmak için başlatılan bir süreç olduğunu dile getirdi.
     Yüksel, ülkenin doğusuyla, batısıyla aynı güvenlik düzeyine sahip olmasının önemine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER