Çözüm süreci

Çözüm süreci -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demir: "Barış gelsin akan dursun, gözyaşları dinsin"


BATMAN (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, çözüm süreciyle ilgili, "Barış gelsin akan dursun, gözyaşları dinsin" dedi.
     Çözüm sürecine destek vermek amacıyla beraberinde bir grup üye ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde temasta bulunan Başkan Demir, çözüm süreci sayesinde bölge halkının yüzünün güldüğüne şahit olduklarını söyledi.
     Demir, çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Nasıl ki bugüne kadar terör örgütünü vatan hainliği ile nitelendiriyorsak, barış sürecine karşı çıkanların da eşdeğerde olduğu inancındayım. Geçmişte bizi komünizm, faşizm geliyor diye oyaladılar. Son dönemlerde de şeriat geliyor diye oyaladılar. Ama gördük ki ne komünizm geldi bu ülkeye ne şeriat ne faşizm geldi. Son günlerde de Türkiye parçalanacak, bölünecek diye korkutuyorlar. Ama ben inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti bölünmez de parçalanmaz da. Biz kardeşiz, bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz var. Farklı kültürlerden korkmamak gerekir. Nasıl bugün Amerikada 72 millet kardeşlik içinde yaşayabiliyorsa, dünyanın güçlü ekonomilerinden biri ise, biz de bu barışı sağladığımızda dünyanın ilk 5 ekonomisinden biri de olabiliriz."
     Ramazan Demir, çözüm sürecinin bölgenin yanı sıra Balıkesirde, Trabzonda Samsunda ve Kayseride yaşayanlar açısından da umut verici olduğunu dile getirerek, "Önyargıların kırılması için batı illerindeki vatandaşlar bölgeye gelip görmeli. Buradaki misafirperverlik takdire şayan diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER