Çözüm süreci

Çözüm süreci -TİM Başkanı Büyükekşi: -"Yerli ve yabancı yatırımcıların dört gözle beklediği huzur ve barış ortamı, doğu ve güneydoğu bölgelerimize çağ atlatacak" -"Yerli ve yabancı yatırımcılar doğu ve güneydoğuya yatırım


BİLECİK (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yerli ve yabancı yatırımcıların dört gözle beklediği huzur ve barış ortamı, doğu ve güneydoğu bölgelerimize çağ atlatacak" dedi.
     Büyükekşi, nisan ayı ihracat verilerine ilişkin Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında, son aylarda Türkiyenin sosyoekonomik geleceği için çok hayırlı olacağına inandıkları bir sürece tanıklık ettiklerini anımsattı.
     Terörün 30 yıldır süren binlerce insanın hayatına mal olduğunu belirten Büyükekşi, şöyle konuştu:
     "Bu kaybımızı yerine koymamızın imkanı yok. Bu acı kayıplarımızın yanı sıra terörün getirdiği ekonomik maliyetin bugünkü değerle 300 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor. Şimdi terör sorununun çözümü konusunda önemli adımlar atıldı, atılıyor da. Çözüm süreci, terör örgütünün Türkiyeden çekileceğini açıklamasıyla yeni bir aşamaya geldi. Yerli ve yabancı yatırımcıların dört gözle beklediği huzur ve barış ortamı, doğu ve güneydoğu bölgelerimize çağ atlatacak. Dış dünyanın da yakından izlediği bu süreç, kredi notumuzu da olumlu etkileyecek önemli bir gelişme. Terörü sona erdirmeye yönelik çözüm süreci, kredi derecelendirme kuruluşlarının da dikkatini çekiyor."
    
     -"Türkiye, barış yolunda iyi bir yere doğru gidiyor"-
    
     Büyükekşi, barış ortamının yatırımcının güvenini artırdığına işaret etti.
     "Türkiye, barış yolunda iyi bir yere doğru gidiyor" diyen Büyükekşi, şöyle devam etti:
     "Yerli ve yabancı yatırımcılar doğu ve güneydoğuya yatırım yapmak için sabırsızlıkla bekliyor. Yaşanan bu olumlu gelişmeler ihracatımıza da pozitif yansıyor ve yansımaya devam edecek. TİM olarak bu süreci başından beri destekliyoruz. Terör sorunu bittiğinde Türkiyenin büyüme çarkları daha hızlı dönecek. Ülkemize huzur ve refah gelecek" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER