Çözüm süreci

Çözüm süreci -KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz: "12 ülkeden onlarca üniversite birleştirdik. Biz bunları birleştirirken, kendi içimizde ortak yaşadığımız, kaderimizin bir olduğu insanlarla, kaygılarımızın bir olduğu insanlarla


ARDAHAN (A.A) - Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "12 ülkeden onlarca üniversite birleştirdik. Biz bunları birleştirirken, kendi içimizde ortak yaşadığımız, kaderimizin bir olduğu insanlarla, kaygılarımızın bir olduğu insanlarla niye barışmayalım-" dedi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecine değinerek, herkesin en önemli isteğinin barış ve huzur olması gerektiğini söyledi.
     Barışın sağlanması için çözüm sürecinin arkasında durulması gerektiğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:
     "Kafkasya ve Orta Asya bölgesinde, Türkiyenin bu yükselen trendinde, nefreti savunmamız, ona şans tanıyacak herhangi bir faaliyette bulunmamız, hiçbir zaman düşünülmemeli. Bizim muhakkak barışın ve huzurun yanında olmamız lazım. Birlikte yaşama azminin yanında olmalıyız. Azami ölçüde, konsensüs sağlayarak, farklı insanlarla, toplumlarla, görüşlerle, partilerle bunun savunulması gerekmektedir. Tek başına bir şey yapmamız mümkün değil. Ama birlikte çok şey yapabiliriz. O bakımdan ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp, ortak geleceğimizi düşünerek barışa destek olmalıyız."
     Korkmaz, 12 ülkeden çok sayıda üniversiteyi KÜNİB çatısı altına topladıklarını ve zor olanı başardıklarını anımsatarak, "Biz bunları birleştirirken, kendi içimizde ortak yaşadığımız, kaderimizin bir olduğu insanlarla, kaygılarımızın bir olduğu insanlarla niye barışmayalım- Niçin onlarla kardeşliğimizi savunmayalım. Kardeşliğimizi savunmak bizim en övüneceğimiz şey olmalı. Biz eğer bütün yüreğimizle, bütün varlığımızla kardeşliğimizi savunursak, o zaman huzurun ve barışın gelmemesi için hiçbir neden kalmaz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER