Çözüm süreci

Çözüm süreci -EGAFED Başkanı Turgut: "Ülkemizde yaşanan barış sürecinin olumlu sonuçlanmasını ve Türkiyenin geçen yıla göre daha farklı bir atmosfere bürünmesini arzu ediyoruz"


KÜTAHYA (A.A) - Ege, Akdeniz Genç İşadamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Volkan Turgut, ülkede yaşanan barış sürecinin olumlu sonuçlanmasını ve Türkiyenin geçen yıla göre daha farklı bir atmosfere bürünmesini arzu ettiklerini bildirdi.
     Turgut, çözüm sürecine yönelik yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin sorunlarını gündeme taşıdıkça ve konuştukça daha çabuk çözüme kavuşacağına ve ekonominin hızlı yol almasına vesile olacağına inandığını belirtti.
     Türkiyede ekonominin performansının iktidarı da şekillendirdiğini ifade eden, Turgut, şunları kaydetti:
     "Bu haliyle ekonomik istikrar ile siyasi istikrar bir arada yürümeye devam etmelidir. Ülkemizde yaşanan barış sürecinin olumlu sonuçlanmasını ve Türkiyenin geçen yıla göre daha farklı bir atmosfere bürünmesini arzu ediyoruz. Tüm tartışmaları geride bırakıp mutlaka toplumsal mutabakatın sağlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki yatırım ve istihdama yönelik ekonomik aktiviteler ancak güvenli ve istikrarlı ortamlarda gerçekleşebilir. Dibi görünmeyen suya kimse girmek istemez. Hele de iş adamları ve yabancı sermaye ürker, korkar, vazgeçer ve kaçar. Barış süreci sonrasında, acıların durmasını ve toplumsal kucaklaşmanın sağlanmasını, sağlanacak huzur ve güven ortamı ile yatırım ikliminin tesis edilmesini istiyoruz. Yıllardır teröre harcanan 300 milyar dolarlık kaynağın da artık eğitim, altyapı ve Ar-Ge gibi birimlere harcanmasını bekliyoruz."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER