Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren: "Çankırı, barış sürecinin başarıya ulaşması noktasında büyük ısrar ve talep sahibi"


ÇANKIRI (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Çankırı, barış sürecinin başarıya ulaşması noktasında büyük ısrar ve talep sahibi" dedi.
     Taşgetiren Çankırı ziyaretine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.
     Kentteki toplantıya yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığını dile getiren Taşgetiren, "Öncesinde medya mensupları ile bir değerlendirme yapmış olduk. Çankırımız bir anlamda İç Anadolunun hassasiyetlerini taşıyan bir ilimiz. Toplantının verimli geçtiğini ifade etmeliyim. Çok farklı değerlendirmeler yapıldı" diye konuştu.
     Taşgetiren, barış sürecinin başarıya ulaşması yönünde Çankırıda yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Çankırı çok sayıda şehit vermiş, 30 yılın acısını en derin şekilde yaşamış bir ilimiz. Bu ilimiz de barış sürecinin başarıya ulaşması noktasında büyük ısrar ve talep sahibi" ifadesini kulandı.
     Birçok ilde olduğu gibi Çankırıda da çeşitli kaygıların bulunduğuna vurgu yapan Taşgetiren, şöyle devam etti:
     "Bir takım kaygılar da ifade ediliyor; bayrak, memleketin bütünlüğü ve Öcalanın ana aktör olarak devrede tutulmaması konularında hassasiyetler ifade ediliyor ama şu muhakkak ki bundan sonra genç ölümü olmasın, evlere şehit cenazesi gelmesin, anaların yüreği yanmasın, anneler bağırlarına taş basmasın. Çankırıda bu noktada hakiki anlamda dilekler ve talepler var."
     Taşgetiren, katılım ve farklı düşüncelerin paylaşılması dolayısıyla Çankırılılara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay-Özgür Alantor
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER