Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belginin ailesini ziyaret etti


BİNGÖL (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, 2 yıl önce çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belginin ailesini ziyaret etti.
     Grup Başkanı Can Paker ile üyeler Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mehmet Uçum, Zübeyde Teker ve Mahmut Arslan, 29 Ekim 2011de çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak yaşamını yitiren Belginin, ailesiyle görüştü.
     Grup üyeleri, saldırıda eşi Hatice ile oğlu Veysel Belgini kaybeden Kadri Belgini dinledi.
    
     -"Bizim kimseye kinimiz yok"-
    
     Kızları Ceylan ve Hazalın da hazır bulunduğu görüşmede, çözüm süreciyle ilgili düşüncelerini aktaran Kadri Belgin, "Bizim kimseye kinimiz yok. İlk günden bağrımıza taş bastık, metanetimizi koruduk. Ne bağırdık, ne çağırdık. Sessizliğimizi koruduk. Her şeyi devletin güvenlik güçlerine, siyasetçilerine bıraktık. Eğer ülkeye barış gelecekse tekrar sessizliğimizi koruyacağız" dedi.
     Bingölde, 29 Ekim 2011de terör örgütü PKK mensubunca düzenlenen intihar saldırısında, 4 çocuk annesi Hatice Belgin ile oğlu Veysel Belgin ve Mehmet Çibuk hayatını kaybetmişti. Saldırı anında canlı bombayı fark ederek üzerine atlayan Hatice Belgin, birçok kişinin ölümünü önlemişti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER