Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Bingöldeki çalışmalarını tamamladı -Grup Başkanı Paker: -"Son yıllarda seçilmişlerin siyasete hakim olduğu bir döneme girdik"


BİNGÖL (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Bingöldeki çalışmalarını tamamladı.
     Grup Başkanı Can Paker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan ve üyeler Mehmet Uçum, Zübeyde Teker ve Mahmut Arslan, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde vatandaşların çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
     Paker, burada yaptığı konuşmada, hiçbir siyasi partiye mensup olmadığını belirterek, heyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Türkiyede devlet algısının değiştiğini anlatan Paker, barış sürecinin PKK ile hükümet arasında değil, yeni devletle Türkiyedeki halklar arasında olduğunu, yeni devletin halkıyla konuştuğunu, bunun da çok önem taşıdığını söyledi.
     Ülkede 85 yıldır askerler, yargıçlar ve bürokratların siyasete karar verdiğini ifade eden Paker, şöyle dedi:
     "1950den sonra seçilen partiler siyasete karar veremedi. Buna sadece karar verebildiler. Dolayısıyla bugüne kadar konuştuğumuz, düşündüğümüz, aklımızdaki ve haklı olarak isyan ettiğimiz devlet başka. Son yıllarda seçilmişlerin siyasete hakim olduğu bir döneme girdik. Hala eski devletin anlayışında olan bürokratlar, askerler vardır. Yer yer kendilerini belli edeceklerdir ama büyük ölçüde artık siyasi kararlar seçilmişlere geçmiştir.
     Bu nedenle bu süreçler ancak şimdi başlamıştır, dolayısıyla yeni bir devletle, yeni bir siyasetle karşı karşıyayız."
    
     -Reyhanlıdaki patlamalar-
    
     Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkan Vekili Eraslan da Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.
     Eraslan, şunları söyledi:
     "Reyhanlıda bir patlama olmuş ve burada 40 ölü, 100 yaralı var. Şimdi bunu burada niye söylüyorum diyeceksiniz çünkü biz bir bütünüz, ruh ve beden gibiyiz. Bizim için Türkiyenin sağı solu, kuzeyi güneyi şeklinde ayrım yok. Bu, yaşadığımız bir faciadır. Allah göstermesin, bu facianın devamı gelir mi, gelmez mi şeklinde medyada yorumlar var. Bingölden Gülsüm annemizin ettiği dua yani gözümüzü diktik barışa, gözümüz barıştadır diyor, bu, bütün insanlık için duamızdır."
     Heyet üyeleri, toplantının ardından kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER