Çözüm süreci

Çözüm süreci -Adana İl Emniyet Müdürü Gürkan: -"Birileri birlik yerine inadına ayrılıkları ön plana çıkartmaya çalıştı. Biz de özellikle son süreçte yaşanan güzel gelişmelerden sonra inadına birlik ve beraberlik, dostluk ve kar


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Birileri birlik yerine inadına ayrılıkları ön plana çıkartmaya çalıştı. Biz de özellikle son süreçte yaşanan güzel gelişmelerden sonra inadına birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajlarını daha ön plana çıkartmak mecburiyetindeyiz" dedi.
     Gürkan, Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfının (MARDAV) bir restoranda düzenlediği etkinlikte, geçtiğimiz günlerde Adanada bir araya gelen vakıf temsilcilerinin bölgenin huzuru için çözüm sürecini destekledikleri yönünde mesaj verdiklerini anımsattı.
     Toplumsal huzur ve mutabakatın tesisi için birlik ve beraberlik vurgusunun çok önemli bir vicdani sorumluluk olduğunu dile getiren Gürkan, "MARDAVın bu sorumluluğun bilincinde hareket ettiğini görüyor ve biliyor olmak ayrı bir iftihar vesilesidir" dedi.
     Gürkan, barış ve kardeşliğin pekişmesi adına başlatılan sürece yurdun değişik yerlerinde yaşayan Mardinlilerin güven ve desteklerini sunduğunu, bunun önemli olduğunu belirtti.
     Yasa dışı oluşumların ve terör örgütlerinin insan kaynağını işsiz ve eğitimsiz insanlar oluşturduğunu ifade eden Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Terör örgütleri insanların sosyal, kültürel özellikle de ekonomik ihtiyaçlarını istismar ederek onları suça bulaştırmaktadır. Yürütülen güvenlik çalışmaları, sizin gibi sorumluluk yüklenmiş vakıf ve derneklerin maddi ve manevi destekleri sayesinde gençlerimizin bu suç bataklığından kurtarılmalarına ciddi bir vesile olacaktır. Bu ülkenin insanının gönlü de zengin, dili de zengin, kültürü de zengin. Yeter ki bu işlerle uğraştırmasalardı. Birileri birlik yerine inadına ayrılıkları ön plana çıkartmaya çalıştı. Biz de özellikle son süreçte yaşanan güzel gelişmelerden sonra inadına birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajlarını daha ön plana çıkartmak mecburiyetindeyiz."
    
     Muhabir: Yusuf Koyun / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER