Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: Türkiye şu anda hiç olamadığı kadar çözüme yakın bir süreçtedir


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye şu anda hiç olamadığı kadar çözüme yakın bir süreçtedir dedi.
     Aydın, AK Parti Adıyaman Başkanlığınca düzenlenen Siyaset Akademisi açılışı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
     Çözüm sürecine ilişkin olduğu öne sürülen tutanakların hatırlatılması üzerine Aydın, gazete kupürlerinden dolayı bu sürecin heba edilmemesi gerektiğini belirtti. Olayın araştırılacağını belirten Aydın, şunları kaydetti:
     Tabii ki bunlar araştırılacak, soruşturulacak. Ne amaçla, kim tarafından yapıldığı sonradan ortaya çıkacak. Türkiye şu anda hiç olamadığı kadar çözüme yakın bir süreçte. Güçlü bir siyasi iktidarın bu noktada ortaya koyduğu bir irade var, aynı şekilde bu irade halk tarafından makul bulundu. Yani halk hiç olmadığı kadar çözüme yakın. Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşları Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla ve Çerkeziyle tüm vatandaşlarımız artık bu sorunu gündemden düşürmek istiyor. Bu acı, bu kan artık gündemden düşsün istiyor. Çözüme yakınken bu sürece hiç kimsenin zarar vermeye ve sabote etmeye hakkı yoktur. Bu manada değil elimizi, gövdemizi taşın altına koyduk. Eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız.
     Polemiklerin sürece zarar vereceğini vurgulayan Aydın, bu konuda uyanık olacaklarını ve provokasyonlara gelmeyeceklerini dile getirdi.
     Türkiyenin yıllarını heba eden bir sorunu konuşuyoruz diyen Aydın, Bu konuda tüm mutabakatlarla uzlaşı var, halkla uzlaşı var. Halktan gelen bu talebin diğer siyasi partiler tarafından kabul edilmesi lazım. Bu sürece herkesin olumlu katkısını bekliyoruz ifadelerini kullandı.
     CHPnin çözüm sürecine ilişkin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Aydın, Ana muhalefet lideri bir defa bu halkın sesine kulak versin. Bir defa halk için siyaset yapsın. Zaten bu sorunun müsebbibi ana muhalefet CHPnin ta kendisidir. Terör sorunu nasıl doğdu- 1930ların CHP zihniyetine bakın. Farklılıkları yok sayan inkar politikaları, CHPnin o tek tipleştiren politikaları bu sorunu doğurdu. Dolayısıyla zaten terörün müsebbibi CHPnin ta kendisidir. Kalkmış bize kredi vermeye çalışıyor. Sen kimsin ki bize kredi vermeye çalışıyorsun. Senin krediye ihtiyacın var dedi.
     MHPnin sürece ilişkin tavrını da eleştiren Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:
     Sayın Bahçeli zaten böyle bir sorun yok dedi. MHPnin varlık nedeni bu zaten. Sorundan beslenenler var. Sorundan beslenenler çözümü de sabote etmeye çalışıyorlar. Çözüm onların işine gelmez. Bakıyorsun bir kısım siyasi partiler varlık nedeni olarak bu sorunu görüyorlar. Sorundan beslendikleri için çözümü istemiyorlar. Birtakım bu işten silah ticareti yapanlar var, kaçakçılık yapanlar var, insan ticareti yapanlar var, siyaseten rant elde edenler var. Çok acı bir şey.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Eda Ay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER