Çözüm süreci

Çözüm süreci -Almanyanın Baden-Württemberg eyaleti Uyum Bakanı Öney: -(Akil insanlar) Türkiyenin farklı bölgelerine gidip çözüm sürecini anlatmaları bence bütün gelişmeleri çok iyi yönde etkileyecektir (Fotoğraflı-Gö


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Almanyanın Baden-Württemberg eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, akil insanların Türkiyenin farklı bölgelerine gidip çözüm sürecini anlatmalarının bütün gelişmeleri çok iyi yönde etkileyeceğini söyledi.
     Bakan Öney, temasları kapsamında geldiği Şanlıurfada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyedeki çözüm sürecini değerlendirdi.
     Sürecin gidişatına dışardan bakıldığında çok olumlu ilerlediğinin görüldüğünü vurgulayan Öney, süreç için oluşturulan akil insanlar listesini de çok önemli bulduğunu söyledi.
     Öney, sürecin başarılı olabilmesi için toplumun her kesimine konunun anlatılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Her kim akil insanları düşünmüşse çok iyi olmuş. Çünkü barış sürecinin başarılı olabilmesi için buna herkesin dahil edilmesi ve toplumun her kesimine konunun anlatılması gerekiyor. Konuya Kürt sorunu olarak bakılmaması, bir ülke sorunu olarak bakılması gerekiyor. Bu açıdan akil insanlar olgusu çok önemli.
     Bu grup içinde çok da değerli insanlar var. Türkiyenin farklı bölgelerine gidip çözüm sürecini anlatmaları bence bütün gelişmeleri çok iyi yönde etkileyecektir. Ondan sonra da umarız terör diye bir şey kalmaz.
     Tek yol ve çözümün barış olduğunu belirterek, bu konuda ilk adımların atılmasının önemini vurgulayan Öney, sürecin ne zaman tamamlanacağını şimdiden öngörmenin mümkün olmayacağını vurguladı.
     Öney, Türkiyede güzel gelişmeler olduğunu ve devamının geleceğine inandığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER