Çözüm süreci

Çözüm süreci -MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: "Terör sorununun bitmesi ve barışın sağlanması, en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine katkı sağlayacaktır"


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, "Terör sorununun bitmesi ve barışın sağlanması en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine katkı sağlayacaktır" dedi.
     Rektör İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışın sağlanmasıyla bölgede yatırımların artacağını ve bunun sonucunda ülkede ciddi bir kalkınma yaşanacağını söyledi.
     Terör sorununun çözümü için savunma sanayisinde büyük harcamaların yapıldığını ifade eden İnanç, şöyle konuştu:
     "Türkiye aldı başını gidiyor. Bundan sonraki süreçte terör ve güvenlik sorununu aşmış, demokratikleşmiş, öz güveni olan bir Türkiye artık tutulamaz. Bu sadece kendi milli gelirini artırma ile sınırlı bir süreç değil, Türkiyenin aynı zamanda Ortadoğudaki ve dünyadaki etki kat sayısını da artıracak bir süreçtir. Terör sorununun bitmesi ve barışın sağlanması, en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine katkı sağlayacaktır. Bu açıdan sorunun çözülmesi Türkiyenin her alanda gelişmesine ciddi katkı sunacaktır."
     Ülkede barış sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini ancak barışı istemeyen derin güçlerin devreye girdiğini belirten İnanç, "Türkiye PKK sorununu tam çözmek üzereyken ve müzakereler önemli bir noktaya getirilmişken, DHKP-C devreye sokuluyor. Bunların hiç biri rastgele gelişen olaylar değil diye düşünüyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER