Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Ankara Milletvekili Gedikli: -"Birilerinin söylediği gibi toprak bütünlüğümüzle ilgili hiçbir pazarlığımız asla söz konusu değildir" -"Tek bayrak, tek millet ve tek vatandan asla taviz vermeyeceğimizi bili


BOLU (A.A) - AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, çözüm sürecinde toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.
     Gedikli, Necip Fazıl Kültür Merkezinde çözüm süreciyle ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin hakkın ve hukukun üstün olduğu bir dönemin başında olduğunu anlattı.
     Türkiyede hukukun eskiden belirli zümreler için işleyen mekanizmalardan ibaret olduğunu savunan Gedikli, "Bu topraklarda maalesef acı çekmeyen kesim neredeyse hiç olmadı. İnsanlar fişlendi, ötekileştirildi, öteki haline getirildi, ezildi, kakıldı. Bu dönemler oldu ve bunlar yaşandı. Bunlara son veren de bizim iktidarımız oldu. Bütün bunlara iktidarımız süresince yapmış olduğumuz reformlarla son verdik" diye konuştu.
     Türkiyenin yaşadığı değişimi halkın istediğine dikkati çeken Gedikli, Bunu sağlayan esas sebep neydi- Esas sebep sizlerdiniz. Milletimizin yeter karar milletindir, söz milletindir demesiydi ifadesini kullandı.
    
     -"Seviyesiz bir muhalefetle karşı karşıyayız"-
    
     Muhalefetin şov yaptığını öne süren Gedikli, ülkenin ve milletin sorunlarına çözüm aranması gerektiğini dile getirdi.
     Gedikli, muhalefet milletvekillerinin meclisin çalışmasını engellediğini iddia ederek, Muhalefetin neler yaptığını sizler izliyor ve görüyorsunuz. Sadece son dönemde değil, on yıllık iktidar dönemimizde televizyonları açtığınızda muhalefetin yaptıklarını sizler de görüyorsunuz. Mecliste milletvekillerimize saldırıyorlar. Kürsüleri işgal ediyorlar. Meclis başkanına saldırıyorlar. Bunları neden yapıyorlar- Karar alamayalım ve meclisi çalıştıramayalım diye yapıyorlar diye konuştu.
     Gedikli, şunları anlattı:
     "Bunu muhalefete söylüyorum. İşiniz küfür edip, şov yapmak değil. Peki sizin işiniz nedir- Sizin işiniz ülkemizin, milletimizin sorunlarına çare aramak ve bunları meclisin gündemine taşımaktır. Bunu yapmayacaksan, sorunları çözmeyeceksen, o zaman niye gelip mecliste bu sıralara oturuyorsunuz- Niye o zaman milletten oy istiyorsunuz- Seviyesiz bir muhalefetle karşı karşıyayız."
     Halkın endişeye kapılması ve aklının karışması için çeşitli söylemler ortaya atıldığını öne süren Gedikli, çözüm sürecinin terörü devre dışı bırakmayı ve demokratik siyaseti öne çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.
     "Birilerinin söylediği gibi toprak bütünlüğümüzle ilgili hiçbir pazarlığımız asla söz konusu değildir diyen Gedikli, "Ne pazarlık, ne taviz, ne geri adım atma kitabımızda yazmaz. Gönlünüz ve vicdanınız rahat olsun. Bu, mümkün değil. Tek bayrak, tek millet ve tek vatandan asla taviz veremeyeceğimizi de biliniz" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER