Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Erzincan Milletvekili Karakelle: -"Milletimizin izzetinefsine dokunacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek, şehit anne ve babaların onurlarına dokunacak, hiçbir pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız"


KARABÜK (A.A) - AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, şehitlerin ruhlarını incitecek, anne ve babalarının onuruna ve Türk milletinin izzetinefsine dokunacak hiçbir pazarlığın içinde olmayacaklarını söyledi.
     Karakelle, Karabük Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, 1984ten itibaren terör olaylarında 40 bine yakın insanın yaşamını yitirdiğini belirterek, terörle mücadelede 300 milyar dolarlık kaynağın heba edildiğini anlattı.
     Her boyutuyla büyük acılar yaşandığına dikkati çeken Karakelle, "Nice anne, üzerine tir tir titrediği evladını zamansız kaybetmenin acısını yaşadı. Babalar aslan gibi oğullarının acısını vatan sağ olsun diyerek unutmaya çalıştı. Nice eş ve genç kızlarımız eşini ve yavuklusunu yitirmenin acısını yaşadı" diye konuştu.
     Hiç kimsenin artık bahane duymak istemediğini kaydeden Karakelle, şunları ifade etti:
     "Bu süreçte kötü niyetliler suçlu arar. Milletimizin izzetinefsine dokunacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek, şehit anne ve babaların onurlarına dokunacak hiçbir pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız. Ülke sevdasını en üst düzeyde hissederek, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet dedik, demeye devam ediyoruz. Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Çözüm sürecini engellemek isteyen tüm provokatörlere rağmen, gönül seferberliği ilan etme günüdür. Huzur ve güven ortamının 780 bin kilometrekareyi sarmaladığı günler yakındır."
     AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise son aylarda önemli bir süreç yaşandığını dile getirerek, herkesin elini taşın altına koyma kararlılığı içinde olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER