Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Erzincan Milletvekili Karakelle: "Kimseye verdiğimiz bir söz, taviz yok. Hiçbir pazarlık içinde değiliz"


KARABÜK (A.A) - AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, "Kimseye verdiğimiz bir söz, taviz yok. Hiçbir pazarlık içinde değiliz" dedi.
     Karakelle, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Karabük Şubesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, çözüm süreci sonunda 29 yıldır akan kanı sona erdireceklerini söyledi.
     Silah bırakılmadıkça her türlü mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Karakelle, "Kimseye verdiğimiz bir söz, taviz yok. Hiçbir pazarlık içinde değiliz. Biz kime ne vereceğiz- Doğu kökenli vatandaşlarımız artık kandırıldıklarını anladılar. Bu süreç kolay değil, biz şu anda bir bedel ödüyoruz. Akil insanlar seçtik. Onlar toplumun mozaiğidir. Her siyasi görüşten insan var. Bu toplumun özetidir. Biz, suçsuz olanlar gelsin, aileleriyle kucaklaşsın istiyoruz" diye konuştu.
     Bir şehit babasının, "terörist başı Abdullah Öcalana ev hapsi verileceği ve genel af çıkarılacağı konusunda söylentiler olduğunu" belirtmesi üzerine Karakelle, "Genel af yok. Ev hapsi de yok. Yok öyle bir projemiz, sözümüz de yok. Herkes cezasını çeker. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir" cevabını verdi.
     Akan kanın durmasını istediklerini belirten Karakelle, "Suçlu kimse cezasını çekecek. Terörle barış olmaz. Suça karışmayan terör örgütü mensupları ceza alamayacak" dedi.
     Karabükteki sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle basına kapalı görüşen Karakelle, daha sonra AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ve partililerle Muharip Gaziler Karabük Şubesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Faik Erez - Ahmet Özler
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER