Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: -"Hiçbir şey kardeşliğin önünde engel teşkil etmemeli, çözüm sürecinde herkes taşın altına elini koymalı"


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, "Hiçbir şey kardeşliğin önünde engel teşkil etmemeli, çözüm sürecinde herkes taşın altına elini koymalı" dedi.
     Adıyamanda, Alevi kanaat önderleri ile bir kafeteryada bir araya gelen Yetiş, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.
     Sürece toplumun her kesiminden büyük oranda destek geldiğini aktaran Yetiş, şunları kaydetti:
     "Adıyaman, farklı düşünce ve inançtan insanların bir arada huzur içinde yaşadığı illerimizden biri. Bu manasıyla herkesten her kesimden haklı bir övgü alan bir ilde yaşıyoruz. Sükunet ve saygı içinde bir arada yaşayabilme olgunluğunu gösterebilen Adıyamanlılar bu anlamda bir örnek teşkil ediyor."
     Yetiş, bu süreci kesintiye uğratacak çaba içerisinde olacak bütün siyasi partilerin tarih önünde hesap vereceğini savundu.
     Yetiş, şöyle devam etti:
     "Hiçbir şey kardeşliğin önünde engel teşkil etmemeli, çözüm sürecinde herkes taşın altına elini koymalı. Kardeşlerin birbirini boğazladığı, annelerin ağıtlarla, gözyaşları ile çocuklarını kendi elleriyle toprağa verdikleri bir ortamın özlemi içindeymiş gibi hareket etmek, sorumlu siyasetle, milliyetçilikle ve insanlıkla bağdaşmaz. Adıyaman halkı olarak tüm farklı inanç kesimleri ile sürece destek verildiğini bundan da kardeşliğin kazançlı çıkacağını belirtmek istiyorum."
     Toplantıya katılan Alevi kanaat önderleri de süreci olumlu bulduklarını ve sonuna kadar destek olacaklarını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER