Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyetinde yer alan Yılmaz Erdoğan, Şırnaklı gençlerle bir araya geldi -Erdoğan: "Sizin çocuklarınızın, sizin gördüklerinizi görmeden, normal çocuklar gibi yetişmesi içindir bütün


ŞIRNAK (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyetinde yer alan sanatçı Yılmaz Erdoğan, Şırnaklı gençlerle bir araya geldi.
     Cizredeki temaslarını sürdüren heyetten ayrılarak Şırnaka gelen Erdoğanı, Kültür Merkezinde Kültür ve Turizm İl Müdürü Teymur Erol ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan tarafından karşılandı.
     Merkezdeki tiyatro salonunu dolduran gençlerin coşkulu tezahüratlarıyla karşılanan Erdoğan, "Belki de doğduğum yere en yakın yer olan Cizre ve sonrasında Şırnaka gelmek 45 yaşından sonra nasip oldu. Allahın işi işte" dedi.
     Eskiden Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin Hakkariye bağlı olduğunu anımsatan Erdoğan, halasının, eski Beytüşşebap Belediye Başkanının eşi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Dolayısıyla sizin mahalleye kadar gelip geri dönüyordum. Burada olduğum için çok mutluyum. Hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz burada bir çeşit barış turnesi gibi bir durum var. Dün de Mardindeki yaşıtlarınıza şunu söyledim. Tüm hayatı gergin ve çatışmalı bir ortamda geçmiş çocukların son kuşağı olmanızı diliyorum. Sizin çocuklarınızın sizin gördüklerinizi görmeden, normal çocuklar gibi yetişmesi içindir bütün çaba. Umuyorum bu topyekun gösterdiğimiz çaba bir sonuca ulaşacaktır. Acıları da geride bırakacağımızı ümit ediyorum."
     Bir öğrencinin Uludere olayına ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, konuyu sorguladıklarını, heyet olarak Türkiyenin her yerini dolaşıp raporlar hazırlayacaklarını söyledi.
     Uludere olayının da bu rapora gireceğinden şüphesi olmadığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Olayı biz sorguluyoruz. Siz de sorgulamaya devam edeceksiniz. Diyarbakırdan bu yana herkes bu olayı dile getiriyor. Öyle umuyoruz ki; bu sefer bu yaklaşım, barışın, düzelmenin ve gereken kıymetin verilmesi yönünde. Umudumuz, desteklediğimiz şey de bu. Ümit ediyoruz ki bu bir sonuca ulaşır. Hepimizin mutlu olacağı bir sonuç ortaya çıkar" diye konuştu.
    
     Muhabir: Saban Yılmaz-Cafer Balık/Sema Kaplan/İrfan Cemiloğlu
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER