Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Aslan: "Bu ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden acıların son bulmasını, kardeşlik ikliminin güçlenmesini ve huzurun sağlanmasını istiyoruz" (Fotoğraflı-


TOKAT (A.A) - TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Bu ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden acıların son bulmasını, kardeşlik ikliminin güçlenmesini ve huzurun sağlanmasını istiyoruz" dedi.
     Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Aslan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Çözüm sürecine değinen Aslan, sürecin, terör sorununun çözülmesi, huzurun sağlanması, kanın durması ve gözyaşlarının dinmesi amacıyla başlatıldığını söyledi.
     Aslan, "Bu ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden acıların son bulmasını, kardeşlik ikliminin güçlenmesini ve huzurun sağlanmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.
    
     -Komisyonun çalışmaları-
    
     TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu çalışmalarının sonuna geldiklerini, verilen sürenin 12 Mayısta sona ereceğini belirten Aslan, "Çalışmalarımızı 12 Haziranda tamamlamak üzere ek süre isteyeceğiz. Son olarak dinleyeceğimiz bazı kişiler var. Bu çalışmaları bitirdikten sonra rapor aşamasına geçeceğiz. En geç haziran ayının ilk haftasında tamamlanmış raporumuzu vermiş olacağız diye konuştu.
     Bir basın mensubunun, gazeteci Mehmet Baransunun "Bu ülkede dinlenmiş bir insan olarak komisyondan en azından beni dinlemesini beklerdim" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Aslan, şunları söyledi:
     "Bir sonraki hafta üst komisyon olarak toplanacağız. Dinlenme talebinde bulunan kişilerin, dinlenip dinlenmemesiyle ilgili son bir görüşme yapacağız ama arkadaşlar, yaptığımız ön görüşmede Mehmet Baransunun dinlenmesinin komisyona fayda sağlayacağını, çalışmalara ve rapora katkı sağlayacağını düşünüyor. Bir sonraki hafta yapacağımız toplantıda Mehmet Baransuyu komisyona davet etme ihtimali yüksek görünüyor."
     Aslan, esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Aslan ile görüşen Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Adem Kuru, taşeron işçilerin hakları konusunda görüşmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikten randevu alma konusunda yardım istedi. Aslan, Bakan Çelik ile telefonda görüşerek, Kuru ve dernek yöneticilerinin randevu talebini iletti.
     Aslan, Çelikin, Kuru ve beraberindekilerle önümüzdeki günlerde görüşebileceğini söylediğini belirtti.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER