Çözüm süreci

Çözüm süreci -GTO Başkanı Aslan: "Türkiyede kanın durması, bırakın ekonomik anlamda, bu ülkenin birlik beraberliği ve geleceği anlamında çok hayati ve mutlaka başarılması gereken bir süreçtir"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Türkiyede kanın durması, bırakın ekonomik anlamda, bu ülkenin birlik beraberliği ve geleceği anlamında çok hayati ve mutlaka başarılması gereken bir süreçtir" dedi.
     Aslan, "1990lı yıllardan 2013e değerlendirme" konulu basın toplantısında, Gaziantepte yürütülen çalışmaların kentteki tüm kurum ve kuruluşlar tarafından "ortak akıl" çerçevesinde el ele, birlik ve beraberlik içerisinde sürdürüldüğünü belirtti.
     Konuşmasında çözüm sürecine değinen Aslan, "Türkiyede kanın durması, bırakın ekonomik anlamda, bu ülkenin birlik beraberliği ve geleceği anlamında çok hayati ve mutlaka başarılması gereken bir süreçtir. Bu ülkede kanın durması, bu ülkenin sadece ekonomik olarak değil, siyasal, sosyal, kültürel olarak da sıçramasını beraberinde getirecektir" diye konuştu.
    
     -Teşvik başvuruları-
    
     Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çok sayıda yatırımcının teşvik uygulamasından yararlanmak istediğini hatırlatan Aslan, şunları kaydetti:
     "O kadar çok teşvik başvurusu olmaya başladı ki, Siirtten tutun Vana kadar, hatta Hakkariden bile var. Çünkü diğer yönlerin tümünü boş verin güvenlik olmadan ekonomik anlamda yatırım mümkün değildir. Dolayısıyla bu çözüm süreci; kucaklaşma, kardeşçe birlikte yaşama, ülkenin birlik beraberliği içerisinde bu ülkeyi, bu bölgede ve dünyada son derece saygın, küresel bir aktör haline getirmenin temel, olmazsa olmaz, başarılması gereken koşuludur. Elbette ki çözüm süreci, ekonomik olarak da çok büyük bir sıçrama şansını kendiliğinden beraberinde getirecektir."
     Türkiyenin daha demokratik ve saygın bir ülke olması için süratle yeni bir anayasa yapması gerektiğine dikkati çeken Aslan, "Bu gömlek yamalı ve patladı, bırakın dar gelmeyi" dedi.
    
     -"Otomotivcilerle görüşüyoruz-"
    
     Aslan, Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinin hizmete alınmasıyla Gaziantepin "liman şehri" olacağını söyledi.
     Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla Gaziantep ile İskenderun arasındaki deniz mesafesinin 95 kilometreye düşeceğini aktaran Aslan, şöyle konuştu:
     "O zaman, petro-kimyadan otomotive kadar bir çok yatırımın bu bölgede olmasıyla ilgili müthiş bir ivme kazanırız. Bugün otomotivcilerle görüşüyoruz ama denize yakınlık konusunda bir çekinceleri var. O bölgeyi kuralım, dolayısıyla bir otomotiv yatırımı bu bölgede müthiş pazar bulabilir. Birkaç yıl içinde inşallah o işi bitireceğiz. Sadece Gaziantepi değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin şekli değişecek."
     Aslan; Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Libya ve İran gibi bölge ülkelerinin Gaziantepte konsolosluk açmak için Dışişleri Bakanlığı nezdinde çalışma yaptığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER