Çözüm sürecinde akil insanlar

Çözüm sürecinde akil insanlar -MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: -Akil insanlar, toplumun tüm katmanlarında etkili olan ve sesi yüksek insanlardan seçildi


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Akil insanlar, toplumun tüm katmanlarında etkili olan ve sesi yüksek insanlardan seçildi dedi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 63 akil insandan yapılandırılan grupların, Türkiyedeki algı sorunun çözmeye çalışacağını belirtti.
     Özellikle Karadeniz gibi bölgelerde bu müzakere sürecine verilen desteğin düşük olduğunu ifade eden İnanç, şöyle konuştu:
     Akil insanlar başta bu bölgeler olmak üzere tüm Türkiyeye sürecin önemini ve gerekliliği yönünde açıklamalarda bulunacak. Bu bağlamda ikna çalışmalarına başlayacaklar diye düşünüyorum. Akil insanlar, toplumun tüm katmanlarında etkili olan ve sesi yüksek insanlardan seçildi. Akil insanlar arasında akademisyenler, sanatçılar, düşünce insanları ve bürokratlar yer alıyor. Burada geniş bir kitleyi ifade eden kesim var, yani sahibinin sesi olan bir kesim değil.
     AK Partinin bu kadar değişik insanı aynı potada buluşturmasını, kendi hanesine bir artı olarak düşünüyorum diyen İnanç, bunun AK Parti için önemli bir başarı olduğunu ifade etti.
     MŞÜ olarak, Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösterecek akil insanlara ev sahipliği yapmak istediklerini bildiren İnanç, süreçle ilgili bir panel düzenleyerek akil insanları öğrenci ve halkla buluşturmayı arzuladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Çözüm sürecinde akil insanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER