Çözüm sürecine katliam mağdurları da destek

Çözüm sürecine katliam mağdurları da destek veriyor -26 yıl önce Siirtin Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyündeki katliamda ölen 25 kişinin yakınları, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi -Katliamdan sonra boşaltılan 80 haneli k


SİİRT (A.A) - Zekeriye Güneş/Nurettin Kilis - Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünde 26 yıl önce terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen katliamda ölen 25 kişinin yakınları, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi.
     Terör örgütü PKK mensuplarınca 1987 yılında Kılıçkaya köyüne yönelik gerçekleştirilen ve biri 3 günlük, diğeri 6 aylık olan 10u çocuk 25 kişinin katledildiği olayda yakınlarını kaybedenler, başlatılan çözüm sürecinden umutlu.
     Yıllar önce yaşanan terör olayları nedeniyle büyük şehirlere göç etmek zorunda kalan 80 haneli Kılıçkaya köyünün sakinlerinden iki aile, Köye Geri Dönüş Projesi kapsamında 10 yıl önce doğup büyüdükleri topraklarına geri dönüş yaptı. Kalan 78 aile ise dönüş için köyün içme suyu ve yol sorununun çözümünü bekliyor.
     Kılıçkaya köyü sakinlerinden Nesih Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün mezarlığında 25 şehitlerinin bulunduğunu belirterek, Bu olaylar bir daha olmasın, biz barış istiyoruz. Bu kötülüğü, bu kavgayı ve çatışmayı istemiyoruz. Barış için çalışanın Allah yardımcısı olsun. Bizim aramızda Kürt, Türk, Çerkez, Laz diye ayrım yok. Biz artık kan akmasını istemiyoruz. Başbakanımızın bu yönde başlattığı çalışmayı destekliyoruz dedi.
     Göç ettikten sonra büyük şehirlerde zor günler yaşadıklarını anlatan Talu, o günlerin tekrar yaşanmaması için çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
     Köylerinin mevcut sorunlarının çözülmesi halinde diğer 78 ailenin de tekrar köylerine geri döneceğine inandığını kaydeden Talu, Köylerimizin tekrardan canlanması ve topraklarımızı işletmek için devletimizin yollarımızı, okulumuzu yapmasını su getirmesini istiyoruz. Tekrardan buralarda fıstıkçılıkla uğraşmak istiyoruz diye konuştu.
     Talu, köyde okul olmaması nedeniyle çocukların eğitimden mahrum kaldığını sözlerine ekledi.
    
     -Allah o acıyı kimseye göstermesin-
    
     Terör olayları nedeniyle köylerini terk edip şehirlere göç etmek zorunda kaldıklarını belirten 6 çocuk babası İkram Talu da yeni yaşamlarına ayak uyduramadıklarını söyledi. Halen kaybettikleri yakınlarının acısını yüreklerinde hissettiklerini kaydeden Talu, Buradan kaçan insanlar çok acı çekti. Allah o acıyı tekrar kimseye göstermesin. Başlatılan barış sürecini destekliyoruz. Arazilerimizin hepsi atıl durumda. Köyümüzde 80 hane vardı, şimdi bizden başka kimse yok dedi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çözüm sürecine katliam mağdurları da destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER