ÇTSOdan kısa kısa

ÇTSOdan kısa kısa -Yeni Girişimcilik Eğitimleri


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında Yeni Girişimilik Eğitimleri düzenlendi.
     Girişimcilere, iş planına dayalı işletme kurmalarına ve 30 bin TLye kadar hibe ve 70 bin TLye kadar faizsiz kredi için olanak sağlayan eğitimler yıl içinde 4 kez verildi.
     ÇTSO ve KOSGEB işbirliğinde verilen eğitimlerin 3. ve 4üncüsüne ait sertifika töreni ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde yapıldı.
     Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikalarını veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu, sertifika alan girişimcilerden gelen iş yeri açma haberlerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
     Eğitimlerin önümüzdeki yılda da devam edeceğini belirten Akarsu, girişimcileri cesaretlendirecek her türlü eğitim ve seminer için ÇTSOnun hazır olduğunu bildirdi.
    
     -Temel gıda hijyen eğitimi-
    
     ÇTSO ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle ekmek üretimi, dağıtımı, satışında çalışan personele yönelik, Temel gıda Hijyen eğitimi düzenlendi.
     ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin, TOBB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği düzenlendiğini belirterek, bu kapsamda odanın yetkilendirildiğini ifade etti.
     Sandal, eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.
     Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Sezer ve Gıda Mühendisi Dilek Özipek Donduran tarafından verilen eğitimlerde, hijyenle ilgili genel tanımlar, temizlik, dezenfeksiyon, HACCP uygulamaları gibi konuları ele alındı.
     Eğitimlerin sonunda yapılan sınavda 70 puanın üzerinde alan katılımcılar, başarılı sayılacak ve sertifika alacak.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇTSOdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER