CÜde Jeolojik Harita Günü etkinliği

CÜde Jeolojik Harita Günü etkinliği


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği tarafından Jeolojik Harita Günü etkinliği düzenlendi.
     CÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik, jeolojik haritalanmanın farkındalığını artırmak ve toplum için yaşamsal önemini vurgulamak amacıyla düzenlendi.
     Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Mavi Salonda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyenin, başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi doğal afetlerden yoğun olarak etkilendiğini belirtti. Fay hatlarının ortaya çıkmasında yararlanılacak olan belgelerin en değerlisinin jeolojik haritalar olduğunu vurgulayan Kavak, bu haritaların doğal kaynakların ortaya çıkmasında da kullanıldığını aktardı.
     Kavak, Özellikle ülke gündeminde bulunan Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak çalışmalarda da başvurulması gereken önemli bir referans olan jeolojik haritalamayı bu yıldan başlamak üzere her yıl Ekim ayının son günlerinde toplum için önemini vurgulamak amacıyla anmaya çalışacağız ifadelerini kullandı.
     Programa, öğretim görevlileri ve bölüm öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CÜde Jeolojik Harita Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER