Çubukta şehitlik beratı tevdi töreni

Çubukta şehitlik beratı tevdi töreni -Silvanda geçen yıl şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlunun şehitlik beratı, ailesine verildi


ANKARA (A.A) - Silvanda geçtiğimiz yıl terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlunun şehitlik beratı, Ankaranın Çubuk ilçesinde yaşayan ailesine takdim edildi.
     Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitliğin çok müstesna bir mertebe olduğunu belirterek, herkesin şehitlik unvanını almasının mümkün olmayacağını söyledi.
     Şahin, şöyle konuştu:
     Yüce yaratıcı da bu mertebeyi her kuluna nasip etmez. Şehidimiz Aykutun şu anda bu salonda olduğunu biliyoruz ve annesine diyor ki, anneciğim ne olursun ağlama. Bu topraklar kutsal topraklar. Bu topraklarda yüzlerce, binlerce şehit var. Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarında takriben 25 milyon olduğu düşünülen o nüfusun beşte birinin Kurtuluş Savaşlarında şehit olduğu yazılmaktadır. Şehit ailelerimizde şehitlerimizin bize birer emanetidir. Onlar bizim baş tacımız. Biz onların bize bıraktıklarının kıymetini bilirsek inanıyorum ki doğru adım atmış oluruz. Bu ülke için çok büyük oyunlar oynanmış bunları hepimiz biliyoruz. Son otuz yılda ülkemizin başındaki bu bela 30 binin üzerinde şehidimizin olmasına neden olurken, ülkemizde büyük acıların yaşanmasına neden olmuştur. Ben buradan şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine sesleniyorum, biz her zaman sizlerin yanınızdayız.
     Konuşmasının sonunda duygusal anlar yaşayan Şahin, Devlet ağlamaz demeyin. Neticede biz de insanız diyerek sözlerini tamamladı.
     Şehidin babası Beytullah Delimehmetoğlu ise, Vatanımızda olmasını istemediğimiz olaylar sonrasında oğlumuzun şehit düşmesi bizleri çok üzdü. Ancak acımızı yaşamaya başladığımız ilk günden itibaren, devletimiz bizlerle acımızı paylaştı. Bizleri hiç yalnız bırakmadı dedi.
     Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen şehitlik beratını Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Aykut Delimehmetoğlunun ailesine takdim etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Fatih Gökmen
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta şehitlik beratı tevdi töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER