Çubuktan kısa kısa

Çubuktan kısa kısa -Belediye Başkanı Lokman Özdenden Mevlit Kandilini kutladı


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Özden, mesajında şunları kaydetti:
     Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, umulur ki bizim için hayırlı gelişmelere vesile olur. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevlanın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını diler, bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.
    
     -Çubuk Tarım Kredi Kooperatifinin çiftçiye desteği sürecek-
    
     Çubuk Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Ercan Akkan, 2012 yılında çiftçilere 5 milyon 783 bin lira finansman sağladıklarını, 2013de de desteklerinin hız kesmeden süreceğini bildirdi.
     Ercan Akkan, kooperatifin, üreticilerin ekonomik menfaatlerini korumak, üretimleriyle ilgili her türlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulduğunu belirtti. Bu amaç çerçevesinde çiftçilerin yanı başında olmayı hedeflediklerini ifade eden Akkan, çiftçilerin ihtiyacı olan tohumluk, fide ve fidan, zirai mücadele ilaçları, zirai alet, sulama sistemleri sağladıklarını dile getirdi.
     Her geçen yıl kooperatifin kar oranının arttırdıklarını anlatan Akkan, bölgelerindeki 149 kooperatif arasında faaliyet bakımından 7. olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Ortaklarımıza 2009 yılında 724 ortağımıza 1 milyon 300 bin lira kullandırılırken, 2010 yılında 732 ortağımıza 2 milyon 900 bin lira, 2011 yılında 731 ortağa 5 milyon 150 bin lira ve 2012 yılında 757 ortağa 5 milyon 783 bin lira kaynak kullandırılmıştır. Ortak sayımızda ve kullandırılan kaynaklarda bir artış söz konusudur. Ayrıca 2009 yılında tahsilat oranımız yüzde 75 iken, 2010 yılında yüzde 96 ve 2012 yılında ise yüzde 98 olmuştur. 2013 yılında hedefimiz mevcut potansiyelimizi 8 milyon TLye çıkarmaktır. İnşaatına geçtiğimiz yıl başlanılan hizmet binamız tamamlandı ve inşallah Mart ayında orada faaliyetimize devam edeceğiz. İlk defa bu yılda büyük marketlere yaş sebze ve meyve alımını kooperatif olarak gerçekleştireceğiz. Yani Ankaranın yaş sebzesini Çubuk karşılayacak.
     Kooperatif olarak Macaristandan ucuz saman ithalatı da yapacaklarını vurgulayan Akkan, 2013de de hizmetleriyle çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubuktan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER