Cumhuriyet Eğitim Gezileri

Cumhuriyet Eğitim Gezileri -Gezilerin Çanakkale ayağının sona ermesi nedeniyle Şehitler Abidesinde tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezilerinin Çanakkale ayağı sona erdi.
     Gezilerin sona ermesi nedeniyle, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Şehitler Abidesinde tören düzenlendi. KKTC, Çankırı, Denizli, Antalya, Yozgat, Yalova ve Düzceden gelen 280 öğrenci ile öğretmenler ve alan kılavuzlarının katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık bir ay süren Cumhuriyet Eğitim Gezilerinin Çanakkale ayağının sona erdiğini söyledi.
     Projenin gündemlerinin önemli bir bölümünü teşkil ettiğini dile getiren Karataş, Bu yıl çok heyecanlıydık, çünkü bakanlığın önceden yaptığı bu çalışmayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilk defa gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın özverisiyle gezi bugün tamamlanmış oldu. Proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Karataşın konuşmasının ardından, Çanakkale Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Can Erdoğan Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Şehitlerine adlı şiirini okudu.
     Etkinliğe KKTCden katılan Zeynep Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu Yarımadasına geldiğinde milli duygularının kabardığını, tarihe dokunduğunu, yeniden o günleri yaşadığını söyledi.
     KKTCden gelen diğer öğrenci Bekir Topla ise Türkiyede, ana vatanımızda kendimizi çok güvende hissediyoruz. Şehitlerimiz, bu vatanı çok çaba sarf ederek bizlere bıraktı. Geriye dönmeyi hiç düşünmediler. En büyük hayalim buraya gelmekti. Çok duygulandım diye konuştu.
     Törenin ardından öğrenciler, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları, şehitlikleri, anıt ve mezarlıkları ziyaret etti.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Cumhuriyet Eğitim Gezileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER