Cumhuriyet Üniversitesinde mezuniyet töreni

Cumhuriyet Üniversitesinde mezuniyet töreni -Vali Kolat: Ülkemiz ciddi manada gelişme kaydediyor, hem demokratik anlamda hem kalkınmışlık anlamında ciddi mesafeler alıyor


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, Ülkemiz ciddi manada gelişme kaydediyor, hem demokratik anlamda hem kalkınmışlık anlamında ciddi mesafeler alıyor dedi.
     Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ) 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenine katılan Vali Kolat, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilere kendilerini geliştirmelerini öneren Kolat, onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.
     Sivasın güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu ifade eden Kolat, bu güvenli kentin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürke 108 gün ev sahipliği yaptığını anımsattı. Sivas Kongresinde önemli kararlar alındığını ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını belirten Kolat, Ülkemizin bağımsızlığa kavuşmasında ve Cumhuriyetin temellerinin atılmasında Sivasımızı önemli rol almıştır dedi.
     Bu güvenli kent anlayışını hep birlikte devam ettirmek istediklerini ifade eden Kolat, Huzur kenti, üniversite kenti olma yolundaki bütün çalışmaları hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz diye konuştu.
     Türkiyede her alanda önemli mesafeler alındığını anlatan Kolat, Ülkemiz ciddi manada gelişme kaydediyor, hem demokratik anlamda hem kalkınmışlık anlamında ciddi mesafeler alıyor. Birçok ülkede bugün krizler yaşanıyor. Türkiye kalkınmışlığını devam ettiriyor ve Çinden sonra da en çok kalkınan ülke konumunda. Bu sizin şansınız. Bu, sizin geleceğiniz ve çalışmalarınız açısından önemlidir ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise iş hayatına atılacak gençlere kendilerini iyi yetiştirmelerini önerdi. Özel sektördeki kalifiye eleman ihtiyacına dikkati çeken Ürgüp, mezunların kamunun yanı sıra özel sektörde iş bulabileceğini söyledi.
     CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da üniversitelerinin kurulduğu günden itibaren geliştiğini belirterek, yeni fakülte ve yüksekokullarla birlikte Türkiyede önde gelen üniversiteler arasında yer aldıklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Kolat, Ürgüp ve Dökmetaş ile Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve fakülte dekanları öğrencilere diplomalarını verdi.
     CÜ kampüsündeki Amfi Tiyatroda düzenlenen törende, 6 bin öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı. Ebelik Bölümü öğrencisi Nurcan Çalıkın lisans, Gemerek Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yıldız Çınarın ön lisans, Hakan Yekbaşın doktora, Tuğba Köseahmetoğlunun ise yüksek lisans eğitimi birincisi olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Cumhuriyet Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER