Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Erzurum, Kars,Ardahan, Ağrı, Ardahan ve Iğdırda tören düzenlendi


ERZURUM (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdırda düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Erzurumdaki tören öncesi Vali Yardımcısı Mehmet Gök, valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti.
     Hastaneler Caddesinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yardımcısı Gök, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Gök, Cumhuriyetin Türk milletinin çağdaş dünyadaki yerini alma kararlılığının ifadesi olduğunu belirterek, Uzun süredir terörizm belasına karşı verdiğimiz mücadele her zaman olduğu gibi bugün de kararlılıkla sürdürülmektedir. Terörle mücadelede şehit olan asker, polis, köy korucusu ve diğer görevlilerimize bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimizi şükranla anıyorum dedi.
     Tören, halk oyunları ve askeri geçiş töreninin ardından sona erdi.
    
     -Kars-
    
     Karsta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik binası önünde tören düzenlendi.
     Kars Valisi Eyüp Tepe törende yaptığı konuşmada, milletini, bayrağını seven, ahlaklı, çalışkan genç nesillerin, Cumhuriyetin teminatı olduğunu söyledi.
     Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin ulaşacağı hedeflerin bitmeyeceğini ifade eden Tepe, şunları kaydetti:
     Şanlı tarihimizde atalarımız Çanakkalede, Dumlupınarda, Kocatepede, Sarıkamışta ve daha birçok yerde bu aziz vatan ve al bayrak için canları pahasına savaşmışlar, canlarından aziz bildikleri vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşmışlarsa onların evlatları, torunları olarak bizler de vatanımız için canımızı vermeye hazır olduğumuzu biliyoruz.
     Tören, öğrenciler tarafından sunulan halk oyunları ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.
    
     -Ağrı-
    
     Erzurum Caddesinde düzenlenen törende konuşan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.
     Geçmişten alınan emaneti geleceğe taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Tekinarslan, şöyle konuştu:
     Bu tarihe kadar taşıdığımız Cumhuriyetimizin hiç karanlık noktası ve utancı olmayan asil milletimizin binlerce yıllık serüveninde bugün geldiği noktada 75 milyon insanının tamamını, millet egemenliği ile tanıştırmıştır.
     Program, öğrenciler tarafından okunan şiirler, halk oyunları gösterisi ve geçit törenin ardından sona erdi.
    
     -Ardahan-
    
     Ardahanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 80. Yıl Cumhuriyet Stadyumunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, bugünün gururunu yaşadıklarını belirterek, milletin bin yıldır bu topraklar için bedel ödediğini anımsattı.
     Vali Azizoğlu, şunları kaydetti:
     Bu topraklar için bedel, kanları ve canlarıyla ödenmiştir. Bu vatanı vatan olarak muhafaza etmekte ayrıca bir bedel ister. Bugün aslanlar yurduna yine çakallar tebelleş olmuştur. Buradan pay koparmak için çırpınmaktadırlar. Yine içimize fitne ve fesat düşürmenin yollarını aramaktadırlar. Bilmeliyiz ki, birlik içinde tek vücut olursak ayakta kalırız.
    
     -Iğdır-
    
     Iğdırda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen törenle kutlandı.
     Törende konuşuna Iğdır Valisi Ahmet Pek, ülkenin bu günlere kolay gelmediğini belirterek, Türk milletinin hiçbir zaman esir olmadığını söyledi.
     Hiçbir devletin ve gücün bu milleti yok edemeyeceğini ifade eden Pek, Bu millet ne zaman başı sıkışsa bir araya gelerek birlik beraberlik içinde herkese gereken dersi vermiştir. Ceddimizden bize kalan bu vatanı yaşatacağız. Atatürkün gösterdiği çağdaş ülke yolunda büyük mesafeler aldık. Bunun için çok çalışmalı ve üretmeliyiz diye konuştu.
     Tören resmi geçit törenin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Zekeriya Kaya
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER