Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Çanakkale Valisi Tuna: -Cumhuriyetimiz, ortak tarih, kader ve amaç birliği içinde yükselmiş, anayasal vatandaşlık temelinde vatandaşların kendini diğerinden üstün görmediği, doğusunda batısında, kuzeyind


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyetimiz, ortak tarih, kader ve amaç birliği içinde yükselmiş, anayasal vatandaşlık temelinde vatandaşların kendini diğerinden üstün görmediği, doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde bu toprak üzerinde yaşayan, tasada ve kıvançta bir, yüreği bayrak ve vatan sevgisiyle dolu olan Anadolu insanının bölünmez bütünlüğünün en güzel tezahürüdür dedi.
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında ilk olarak Vali Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, valilikte tebrikleri kabul etti.
     18 Mart Stadında devam eden program kapsamında, Tuna, Özel ve Gökhan, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Tuna, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil çağdaşlaşma hamlesi olduğunu, getirilen çağdaş açılımlarla bugün Türk insanının ufkunu genişlettiğini, ekonomik, sosyal ve siyasal hayata büyük bir dinamizm kazandırdığını söyledi.
     Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün millet idaresinin verdiği güçle ileri medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerlediğini, Yurtta Sulh Cihanda Sulh düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf edebilen, bölgesinde ve uluslararası arenada önemli bir yere sahip olan, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefine koyduğuna işaret eden Tuna, şöyle konuştu:
     Cumhuriyetimiz, ortak tarih, kader ve amaç birliği içinde yükselmiş, anayasal vatandaşlık temelinde vatandaşların kendini diğerinden üstün görmediği, doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde bu toprak üzerinde yaşayan, tasada ve kıvançta bir, yüreği bayrak ve vatan sevgisiyle dolu olan Anadolu insanının bölünmez bütünlüğünün en güzel tezahürüdür. Cumhuriyetin temsil ettiği değerler, bu topraklarda yaşayan erdemli insanlar tarafından benimsenmiş olup, insanımız, devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun idraki içindedir. Türk milleti bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmayacak, şanlı tarihine, milli benliğine sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu.
     Tören resmi geçitle sona erdi.
     Törene, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Mustafa Serdar Soydan, Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, öğrenciler, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER