Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bursa Valisi Harput: -Türkiye Cumhuriyeti artık bölgesinde her söyleneni kayıtsız şartsız uygulayan bir uslu çocuk değildir


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye Cumhuriyeti artık bölgesinde her söyleneni kayıtsız şartsız uygulayan bir uslu çocuk değildir dedi.
     Vali Harput ve eşi Funda Harput, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çelik Palas Otelde Cumhuriyet Resepsiyonu verdi.
     Harput, resepsiyonda yaptığı konuşmada, birkısım odakların maalesef, Türkiyeyi bir kargaşa ortamına sürüklemek isteyen hareketlerinin olabildiğini belirterek Ancak milletimiz büyük bir hassasiyet ve uyanıklık içerisinde bu coğrafyaya yönelik hesapların farkında olarak en büyük gücümüz ve güvencimiz olan birlik ve beraberliği ön planda tutarak bir yumruk gibi kenetlenmek suretiyle her dönemde, oynanan oyunları bozmuş ve emin adımlarla büyük hedeflerine doğru ilerlemeye devam etmiştir ifadesini kullandı.
     Harput sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bugün de PKK terör örgütünün bu ülkede yapmak istediği, malum oyunun bir parçasından başkası değildir. Ama milletimiz oyunun farkındadır ve bu oyunu mutlaka bozacaktır. Türkiye Cumhuriyeti olarak birlik ve beraberlik halinde birbirimizi daha çok sevip daha çok sayarak 75 milyonu tek bir vücut olarak gören bir anlayışla birbirimizle güçlü bir dayanışma haline gireceğiz.
     Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Harput, şunları kaydetti:
     Bugün Türkiyede 75 milyon Hakkarili, 75 milyon Diyarbakırlı, 75 milyon Trabzonlu, 75 milyon Konyalı, 75 milyon Bursalı, 75 milyon İzmirli vardır. Beraber ağlayan, beraber gülen, beraber üzülen, beraber sevinen tüm bu insanlar, ülkemizin en büyük gücüdür. İşte bugün hep daha iyiye hep daha ileriye doğru 75 milyonluk büyük Türkiye olarak 21inci asra damgasını vurma idealiyle emin adımlarla yürüyoruz.
     Türkiyenin son dönemde ekonomik alanda elde ettiği başarılara işaret eden Harput, Avrupanın en büyük 6, dünyanın en büyük 17nci gücüne sahibiz. 2023 yılında ise dünyanın en gelişmiş 10, 2050de ise ilk 3 ülkesi arasında olacağız. Bugün dünyanın 150 ülkesinde Türkçe konuşulmakta ve Türkler iş ve eğitim tesisi kurmaktadırlar. Bunlar geleceğin büyük Türkiyesinin ayak sesleridir. Kendimize güvenelim ve bu güzel gelişmelerin farkında olalım. Türkiye Cumhuriyeti artık bölgesinde her söyleneni kayıtsız şartsız uygulayan bir uslu çocuk değildir dedi.
     Harput, konuşmasında Bursanın Türkiye ekonomisindeki yeri, kente yapılan yatırımlar ve sürdürülen projeler ile gelecek perspektifine ilişkin açıklamalarda da bulundu.
     TRT sanatçısı Özgür Erenin mini konser verdiği resepsiyon, pasta kesimiyle son buldu.
     Resepsiyona, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, protokolün diğer üyeleri ve gazeteciler katıldı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER