Çüzüm süreci

Çüzüm süreci -Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: -Barış süreci, Türkiyenin geleceği açısından çok önemli


BİTLİS (A.A) - Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Bilal Dağdağan, bu yıl Diyarbakırdaki nevruz kutlamasında çok güzel gelişmelerin yaşandığını ve verilen mesajların olumlu olduğunu söyledi.
     Dağdağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verilen mesajların bölge halkını ve kendilerini sevindirdiğinin belirtti.
     Barış sürecinin, Türkiyenin geleceği açısından çok önemli olduğunu ve sorunların çözümü halinde, ekonominin ivme kazanacağını ifade eden Dağdağan, şöyle konuştu:
     30 yıldır bu memlekette kan akıyordu ve huzursuzluk vardı. Kardeşin kardeşe düşman olduğu bir ortam yaşanıyordu. Dünyalarca kadar paramızı, sermayemizi ve milli servetimizi 30 yıldır heba etmiş durumdaydık. Ancak Diyarbakırdaki nevruz kutlamasında verilen mesaj çok önemliydi. Barış süreci, Türkiyenin geleceği açısından çok önemli. Bu işin çözümü, ekonomiye müthiş derecede ivme kazandıracak ve ülkemizin geleceği çok daha parlak olacak. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
     Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) sürece katkı sunduğunu belirten Dağdağan, diğer partilerin de bu konuda duyarlı davrandığını ifade etti.
     Yatırımların bölgeye gelmesi için, güven ortamının sağlanmasının şart olduğunu belirten Dağdağan, Yeni Teşvik Yasasında 6. bölgede olmamız hasebiyle, teşviklerde çok iyi pozisyondayız. Müteşebbisleri buraya çekmek kolay değil. Müteşebbis her zaman huzuru ve sükunu ister. Kaygan zemini arzulamaz. Huzurun tesisiyle yatırımcıların buraya geleceği aşikar dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER