Dağcılara, arama kurtarma eğitimi

Dağcılara, arama kurtarma eğitimi -Muş Dağcılık, Doğa Sporları, Kurtarma ve Gençlik Derneği üyelerine, Güzeldağ Kayak Tesisinde çığ sonrası arama kurtarma eğitimi verildi


MUŞ (A.A) - Muş Dağcılık Doğa Sporları Kurtarma ve Gençlik Derneği (MUDOSK) üyelerine, çığ sonrası arama kurtarma eğitimi verildi.
     MUDOSK tarafından başlatılan çalışma kapsamında eğitime katılan 65 dağcı, çığ alanına nasıl girileceği, arama yapma şekli ve yaralılara ulaşma konusunda bilgilendirildi.
     Derneğin Genel Sekreteri Mahmut Sönmez ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Yazıcıoğlu tarafından verilen eğitimlerde, dağcılık, yürüme teknikleri, ip düğümleme gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.
     Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanabilecek doğal afetlerde arama kurtarma çalışmasının önemine değinerek, üyelerine belirli periyotlar halinde bu yönde eğitim verildiğini söyledi.
     Arama kurtarma konularındaki güncel eğitimleri sürekli takip ettiklerini anlatan Sönmez, Üyelerimize ayrıca afet karşısında yapılması gereken kuralları içeren broşür ve kitaplar dağıtıyoruz. Halkı bilinçlendirme faaliyetlerine da katkıda bulunmaya çalışıyoruz dedi.
     Sönmez, MUDOSKa bünyesindeki arama kurtarma ekibinin, Vanda 23 Ekim 2011de meydana gelen depremin hemen ardından bölgeye ulaştığını vurgulayarak, ekibin birçok kişiyi enkaz altından çıkardığını kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Dağcılara, arama kurtarma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER