Darbeyle kapatılan spor tesisi, eski günlerine

Darbeyle kapatılan spor tesisi, eski günlerine kavuştu -Taraftarlarınca Dinamo Mesken olarak adlandırdığı için 12 Eylül askeri darbesinin ardından kapatılan Ertuğrulgazi Meskensporun modern spor tesisleri hizmete açıldı (Fot


BURSA (A.A) - Bursada 1971te kurulan ancak taraftarları arasında Dinamo Mesken olarak adlandırıldığı için 12 Eylül askeri darbesinin ardından Milli değerlere açıktan saldırı gerekçesiyle kapatılan Ertuğrulgazi Meskenspor, modern spor tesislerine kavuştu.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ertuğrulgazi Meskenspor kulübü başta olmak üzere bölgedeki amatör kulüplerin kullanacağı saha bulunmaması dikkate alınarak, belediyece bölgeye modern bir spor kompleksi kazandırılarak törenle hizmete açıldı.
     İçinde suni çim futbol sahası, basketbol sahası, idari bina ve tribünlerin bulunduğu tesislerin açılış töreni, kulübün eski yöneticileri, oyuncuları ve Bursalı spor adamlarını bir araya getirdi.
     Yeni nesillerin sağlıklı, idealist ve sporcu olarak yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu tesisin, başta bölgedeki amatör kulüpler olmak üzere 7den 70e tüm halka hizmet vereceğini kaydetti.
     Kulübün kurulduğu yıllarda amigoluğunu yapan oyuncu Erkan Can, efsane kulübe tesis kazandırılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Her şeyin hayal ettiği gibi olduğunu dile getiren Can, şunları söyledi:
     Ben bugünü hayal etmiştim. Mahallemiz böyle güzel bir tesis kazandı. Bu kadar sıkışıklık içinde böyle bir tesise kavuşmamız bizim için çok önemli. Buraları hayal ettim. Eskiden malzememiz, hiçbir şeyimiz yoktu. El yordamıyla, amatör ruhla yapılıyordu. Amatör ruhu yeniden kazandık. Bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Bizde cevher çocuklar, gençler var. Biz amatör ruhla profesyonel işler yapacağız. Sonraki hayalim liglere çıkmak. Buradaki çocukların birinci ligde top koşturduklarını hayal ediyorum.
     Ertuğrulgazi Meskenspor Kulübü bünyesinde aktif olarak görev alacağını da dile getiren Can, Kulübümüz sosyal bir kulüp. Futbol, basketbol, hentbol, masa tenisi, dağcılık branşları var. Ben de dağcılık branşında çalışacağım dedi.
     Ertuğrulgazi Meskenspor Kulübü Başkanı Nedim Kurtuluş, kulübe katkıları nedeniyle Altepeye plaket verirken, tesislerin açılış kurdelesi Altepe ve protokol üyeleri tarafından kesildi.
     Daha sonra saha içine giren Altepe, usta oyuncu Erkan Can ile birlikte penaltı atışı yaptı.
    
     -Ertuğrulgazi Meskenspor-
    
     Bursanın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Mesken Mahallesinde, 1971de mahallenin gençleri ve ileri gelenleri tarafından Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu. Oyun stili, Rusyanın efsane takımı Dinamo Kieve benzetilince taraftarlar arasında Dinamo Mesken olarak adlandırılmaya başladı. Futbol ağırlıklı kurulan kulüp, amatör lig maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla önce mahalle sakinlerinin daha sonra da Bursanın ilgi odağı oldu.
     Kulüp, 12 Eylül askeri darbesinin ardından Dinamo Mesken adının Milli değerlere açıktan saldırı olduğu gerekçesiyle 1981 yılında kapatıldı. O yıllarda kulüpte futbol oynayıp yöneticilik yapanlar, Meskenspor ruhunu yeniden yaşatmak amacıyla kapatılmasından tam 37 yıl sonra 2008 yılında kulübü yeniden kurdu.
    
     Muhabir: Cem Şan / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Darbeyle kapatılan spor tesisi, eski günlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER